algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Govern negocia la compra d'una finca de 400 hectàrees a la serra de Llevant

Medi Ambient està valorant els terrenys que s'incorporarien a l'actual parc natural

97460

En l'actualitat, el parc de Llevant està format per les finques d'Aubarca i es Verger.


El Govern podria tancar en un termini d'un mes i mig un acord per adquirir una finca de 400 hectàrees situada a la serra de Llevant. Els contactes amb els propietaris d'aquests terrenys començaren fa diverses setmanes i tot sembla indicar que s'assolirà un acord molt aviat, segons confirmaren fonts de l'Executiu balear. «Hi ha moltes possibilitats d'aconseguir aquesta finca i a un bon preu», van indicar des del Govern.

La finca que pot ser propietat del Govern té una extensió de 400 hectàrees i reuneix unes valuoses qualitats naturals. De moment, els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient s'han desplaçat fins a l'esmentada finca per realitzar la valoració econòmica. Una vegada que conclogui aquest tràmit obligatori, l'equip de Jaume Font es reunirà amb els propietaris per fixar-ne el preu definitiu.

Medi Ambient indicà que si es compleixen els terminis prevists, la firma de la compra-venda d'aquesta finca s'aprovarà a finals del mes de març o a començaments d'abril. Lògicament, l'adquisició d'aquests terrenys suposarà la seva inclusió a l'actual parc natural de Llevant. Des del passat 1 de gener el Govern va decidir que només formarien part del parc les finques públiques d'Aubarca i es Verger, comprades pel Pacte, i aquells propietaris que volguessin incorporar-se a través de convenis amb la Conselleria.

La decisió de treure del parc de Llevant els propietaris privats va entrar en vigor el passat 1 de gener i era una de les mesures incloses al programa electoral del PP. La decisió va provocar una gran polèmica entre ecologistes i alguns dels municipis afectats per la mesura.

Font marcà un termini de vuit mesos per establir el sistema d'organització dels parcs naturals. Així, l'Executiu ha creat una entitat autònoma per gestionar els parcs, que a més és l'encarregada de negociar amb els propietaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris