algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Tot a punt per a la consagració del nou bisbe

La cerimònia dura tres hores i es retransmetrà en directe

73902

L'altar major de la catedral estava essent decorat ahir.

Jesús Murgui Soriano serà consagrat avui dematí a la Seu bisbe de Mallorca. Als 57 anys, aquest valencià criat a l'Horta serà el 62 prelat que pren possessió d'aquest càrrec en la història postmusulmana de l'Església mallorquina. Ho farà, a més, en una cerimònia «solemne», davant les principals autoritats civils, militars i religioses de les Balears i davant algunes vingudes de la Península.

La «solemnitat» arribarà a tal extrem, que entre autoritats civils i militars i membres de l'Església s'espera que es reuneixin més de 500 persones. A més, segons el canonge Pere Joan Llabrés, s'espera que altres prop de 3.000 persones acudeixin a donar la benvinguda al nou pastor de l'Església mallorquina, molts d'ells arribats de la Part Forana amb autocars. Igualment, prop de dos centenars de valencians, quasi la meitat del poble del bisbe, Aldaia, també hi seran presents. A pesar que la Seu pot viure una de les seves jornades més històriques que es recordin, la Catedral està preparada per rebre 5.000 fidels.

Els operaris i voluntaris del Bisbat varen fer feina ahir tot el dia perquè res no falli en tan excepcional ocasió. No és per a menys, ja que Mallorca feia 31 anys que no rebia un nou bisbe. El darrer en ser consagrat va ser el bisbe Teodor Úbeda, el 1973.

Ahir els operaris varen disposar centenars de cadires al temple, comprades per a l'ocasió, per tal que només quedin drets els assistents que siguin capaços de mantenir aquesta postura. Els mitjans de comunicació també es deixaran notar, ja que s'ha instal·lat una tribuna especial per als periodistes. De fet, l'acte serà retransmès en directe per la televisió M7.

Finalment, ahir també es va decorar amb flors blanques l'altar i es va posar a prova el so, perquè res no falli. Aquest darrer detall és doblement important per la rellevància de la música en la litúrgia que tindrà lloc avui.

Així mateix, els preparatius també s'han estès a altres àrees. Els fidels disposaran d'una completa documentació, entre la qual hi ha un llibret amb tota la cerimònia, la història del Bisbat de Mallorca i el perfil de Murgui. D'aquesta manera, tots els creients assistents a l'acte, podran seguir la cerimònia que en part serà bilingüe, «amb comoditat», en paraules de Llabrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris