algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Matas convoca sindicats i patronals per firmar l'acord de la concertada

Altrament, Fiol rectifica i nega la negociació lingüística amb l'STEI

El president balear, Jaume Matas, firmarà dilluns davant el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, l'acord per la millora de l'ensenyament privat concertat a les Balears amb les patronals d'aquest col·lectiu i els representants de les organitzacions sindicals del sector.

L'acord es va aconseguir fa dos mesos i el retard en la ratificació i firma va dur l'STEI-i a convocar mobilitzacions, entre elles, una vaga per al dia 11 de març. En cas que dilluns es formalitzi el document pactat el sindicat desconvocarà la vaga. El text el firmaran les patronals Educació i Gestió d'Escola Catòlica de les Balears, Marta Monfort; ACENEB-CECE, Magdalena Mateu; FEIPIMEB, i UNAC, i els sindicats STEI; USO; UGT i CCOO.

L'acord concreta entre d'altres aspectes establir un cens i un borsí de recol·locació dels docents i treballadors del sector educatiu privat-concertat, l'equiparació de retribucions del professorat de l'ensenyament concertat amb les del professorat de l'ensenyament públic, així com les quanties dels mòduls de despeses de funcionament de tots els nivells d'ensenyament.

D'altra banda, Francesc Fiol va rectificar ahir les seves paraules de dijous i va admetre que no s'ha obert el procés negociador sobre les mesures lingüístiques anunciades amb la principal força sindical de l'ensenyament, l'STEI-i. Tanmateix, la Conselleria assegura que vol entendre's amb els professionals del sector «amb la seguretat que amb això es contribueix a una millor qualitat de l'ensenyança».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris