algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Flaquer qualifica d'«insult» que ERC es mantengui al Govern català

Antich es demanà on era el PP quan els republicans ja eren democràtes

El Govern balear mantendrà les relacions institucionals amb la Generalitat de Catalunya tot i que el PP considera un «insult» la presència d'ERC en aquest Executiu. El portaveu, Joan Flaquer, va afirmar ahir que les paraules de Jaume Matas -assegurà que el lider republicà Josep-Lluís Carod-Rovira «no és benvingut» a les Balears- són «àmpliament compartides» per la societat.

Flaquer va deixar clar que el Govern no ha aprovat la declaració de Cardo-Rovira com a «persona non grata» i va recordar que les declaracions de Matas es produïren en un acte del PP. Amb tot, considerà que l'expressió del president és «unanimement» compartida pel PP i també per la societat balear, que és «tolerant, pacifista i fuig d'acords absolutament repugnants amb violents i assassins», assegurà referint-se a la reunió entre el líder d'ERC i la cúpula d'ETA.

El portaveu recordà que l'Executiu català està «legitimament constituït» però des d'un punt de vista «personal» i «de partit» la permanència d'ERC a la Generalitat és un «vertader insult a tots aquells que durant aquests anys estan defensant la llibertat i la fi del terrorisme» i «no ens agrada».

El candidat del PSIB al Congrés, Francesc Antich, assegurà ahir que ERC era un partit democràtic «en els 40 anys anteriors a la democràcia i molta gent del PP no sé on estava. Ells ho sabran». El socialista va acusar el PP d'usar la treva parcial d'ETA com a «cortina de fum» per evitar el debat.

El coordinador general d'Esquerra Unida, Miquel Rosselló, va retreure a Matas que digués que Carod-Rovira no és benvingut a Balears mentre hi ha líders del PP que no assumeixen responsabilitats per la guerra de l'Iraq o per casos de corrupció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris