muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Govern concedeix a títol pòstum la medalla d'or de Balears a Llorenç Fluxà

Consolidà i internacionalitzà la marca de sabates Lotusse i l'empresa turística Viajes Iberia

El Govern balear va acordar ahir concedir la medalla d'or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a títol pòstum, a l'empresari inquer Llorenç Fluxà Figuerola, qui contribuí a consolidar i internacionalitzar les marques de sabates Lotusse i Camper i fomentà el turisme a través de Viajes Iberia. Amb la més alta distinció que concedeix, l'Executiu vol reconèixer, entre altres mèrits, la seva dilatada activitat empresarial.

El president del Govern balear Jaume Matas serà l'encarregat d'entregar aquesta distinció als familiars de l'homenatjat en un solemne acte previst per al proper diumenge dia 29, vespre del Dia de les Balears.

Segons va explicar el portaveu del Govern, Joan Flaquer, amb aquesta distinció es vol reconèixer els mèrits de Fluxà «com a persona i com a home d'empresa; per no haver renunciat mai a treballar fins a convertir en realitat els somnis, per haver aconseguit les idees d'innovació i de competitivitat fins a aconseguir que les seves empreses tenguessin el renom de qualitat i de bon servei que les han distingit sempre; pel record inesborrable i per l'exemple que ens ha deixat a tots».

Llorenç Fluxà Figuerola va néixer a Inca l'any 1906, fill del mestre Antoni Fluxà i de Toniaina Figuerola, va cursar estudis de batxillerat, comptabilitat, comerç i idiomes entre els anys 1918 i 1927. L'any 1928, deu anys després de la mort de son pare, es va fer càrrec de la fàbrica de calçat que ell havia fundat. Llorenç Fluxà consolidà la marca Lotusse, que llançà al mercat internacional i, amb això, el nom de Mallorca i el de la seva indústria.

Durant la Guerra Civil i la depressió econòmica que la seguí, va destacar per la tasca d'importador de matèria primera per a la comarca i en l'exportació de sabates als mercats internacionals. Amb gran visió de futur, l'any 1965 va comprar Viajes Iberia (fundada l'any 1930) i, així, diversificà la seva activitat industrial cap al sector dels serveis. Fluxà aconseguí internacionalitzar les seves marques de sabates Lotusse i Camper i Viajes Iberia en el camp del turisme.

Gran aficionat a la música, la pintura, el teatre i, sobretot, al paisatge de Mallorca, es va convertir en un autèntic ambaixador de l'Illa a l'estranger. Va ser conseller de la Banca March i de la Banca Catalana i president de la Junta d'Obres del Port. L'any 1987 va rebre la medalla d'or del Foment de Turisme de Mallorca. Morí l'any 1993.

Per altra banda, l'Executiu també va aprovar ahir el decret de concessió dels premis Ramon Llull de la Comunitat a 25 persones físiques o jurídiques que s'han destacat en els serveis prestats a les Balears. Entre els homenatjats hi ha escriptors, arquitectes, investigadors, polítics, empresaris o cantants. El Govern reconeix especialment la contribució de tots aquells que han millorat les prestacions sanitàries de les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris