nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

La direcció d'UM vol intentar un apropament als membres crítics

Veuen més possible l'acord amb Alcúdia i Porreres que amb sa Pobla

La direcció d'Unió Mallorquina (UM) intentarà apropar posicions amb els representants del sector crític per evitar que la tensió que viu el partit pugui acabar amb l'expulsió de militants. La decisió es pren després que el passat dimecres el Consell Polític de la formació enviàs al Comitè de Disciplina el regidor de sa Pobla, Joan Comas, el tinent de batle d'Alcúdia, Josep Melià, i el batle de Porreres, Joan Sastre, per les manifestacions públiques efectuades, que segons la direcció afectarien el partit.

Determinats sectors de la direcció consideren que l'acord podria ser més factible amb els representants d'Alcúdia i de Porreres, però més complicat amb els de sa Pobla, on el portaveu d'UM, Joan Comas, ha deixat sense representació l'Ajuntament a l'única regidora fidel a la direcció de Palma.

Membres de l'Executiva es van reunir ahir per intentar trobar una solució que no perjudiqui els interessos del partit i, fins i tot, s'han produït contactes amb representants del sector crític que podrien apropar la resolució de les diferències actuals. Tot i que una part de la direcció no menysprea la possibilitat d'arribar a l'expulsió d'algun dels militants, altres dirigents creuen que encara és possible la reconciliació.

El batle de Porreres, Joan Sastre, també va decidir ahir reunir el seu comitè local per analitzar la situació. Els dirigents crítics del partit mantenen que no han donat cap motiu a la direcció de la formació perque actuàs com ho va fer i consideren que amb les seves manifestacions no han fet cap mal a UM.

El candidat de la formació al Congrés, Josep Lliteres, assegurà ahir que la situació que s'ha creat amb els membres del sector crític «no té gaire trascendència». Lliteres evità valorar amb profunditat els acords que prengué la direcció i es va cenyir a recordar que es va demanar al Comitè de Disciplina que «estudiàs» i «revisàs» les declaracions efectuades per membres del partit. Aquest Comitè de Disciplina està format per cinc militants del partit sense càrrecs a l'Executiva, que han estat designats aquesta setmana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris