nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Cort adjudica la primera fase de la falca verda per 14,3 milions d'euros

Les obres entre el canòdrom i el pla firal s'iniciaran abans de l'estiu

L'Ajuntament de Palma adjudicà ahir la primera fase de les obres de la falca verda, que s'iniciaran abans de l'estiu i comprenen l'àrea situada entre el canòdrom i l'esplanada de la fira del Ram. El pressupost de les actuacions programades ascendeix a 14.368.696 d'euros, que seran aportats pel Ministeri de Medi Ambient.

La mesa de contractació valorà l'informe dels tècnics de l'Ajuntament i es decantà per la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per les companyies Nexo Entrecanales y Cubiertas S.A, Medio Ambiente Dalmau i Electrotécnica Española Roig S.A.

Les esmentades firmes s'hauran d'encarregar de redactar el projecte d'execució i de la posterior realització de les obres, que tenen una durada prevista de 22 mesos. Cal recordar que en principi eren set les UTE que optaven a executar les actuacions previstes en aquesta primera fase de la falca.

Segons explicà la tinent de batle d'Infraestructures, Catalina Terrassa, el retard en la concessió de les obres ha estat causat pels «dubtes jurídics» que creava el fet que, dels set projectes que es presentaven a concurs, cinc estaven redactats pel mateix equip.

Després de consultar amb el secretari de Cort, Terrassa confirmà que l'esmentada circumstància no suposava cap inconvenient. El projecte global de la falca verda, que consta de quatre fases o zones d'actuació, abraça un total de 273.516 metres quadrats que estaran dedicats a l'habilitació de parcs, esplanades i passeigs que conformaran un gran espai d'oci i lleure per als ciutadans de Palma.

El punt més polèmic de la iniciativa ha estat, durant els darrers anys, l'exclusió del disseny definitiu de l'estadi Lluís Sitjar i del Club militar Es Fortí. En aquest sentit, l'oposició municipal reclama que l'equip de govern negociï amb els propietaris d'ambdós equipaments la possibilitat que finalment s'integrin al projecte. La batlessa Cirer no nega que en un futur s'hi puguin incloure.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris