muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Cort posa en marxa un pla de xoc per netejar els barris de Palma

La plantilla d'Emaya s'incrementa per al manteniment de les zones més brutes

L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) presentà ahir el Pla de millora i optimització de la neteja urbana, que actuarà a tots els barris de Palma, en especial als més bruts i degradats. Per assolir aquest repte Emaya ha incrementat la plantilla amb 35 nous efectius, de manera que a partir d'ara comptarà amb un total de 289 empleats dedicats a rentar els carrers de la ciutat.

A part dels recursos humans, l'àrea de Medi Ambient de Cort disposarà de nous elements materials, com ara graneres, equips d'aigua, equips de neteja a pressió, aspiradores, i un camió especial, recentment adquirit, capaç de rentar un contenidor en dos minuts. En total, seran 60 noves unitats que han costat al voltant de cinc milions d'euros i que s'integren a una flota de 341 vehicles.

Tots els elements esmentats, humans i materials, serviran, en paraules del tinent de batle de Medi Ambient, Antoni Nadal, per millorar el manteniment dels 13 sectors en què l'Ajuntament divideix Palma a l'hora d'escometre la neteja de Ciutat.

Durant la presentació del pla de xoc, la batlessa de Palma, Catalina Cirer, assegurà que «es tracta d'una actuació continuada que solucionarà els problemes de brutor que encara tenen moltes zones palmesanes». Cirer ha manifestat en diverses ocasions que la neteja és i serà un dels pilars de la seva gestió durant aquesta legislatura.

Però l'augment dels agents o la renovació de la flota no són les úniques mesures previstes a l'hora de fer de Palma una ciutat més neta. En aquest sentit, Nadal recordà que també s'han instal·lat nous contenidors, papereres i «pipicans», entre d'altres elements. A més, Emaya ja ha iniciat la segona fase de la recollida pneumàtica, amb la ubicació de les bústies als carrers del centre històric que encara no disposen d'aquest sistema.

Una altra de les actuacions que es duran a terme serà l'habilitació de solars públics per a l'esbarjo dels animals de companyia. I tot l'esmentat es complementarà amb les ordenances de neteja i de mascotes, que s'aprovaran definitivament al ple del mes de març. Aquestes normes disposen multes de fins a 900 euros per a aquells que no compleixin els preceptes prevists.

Cal dir que per vigilar el compliment de les ordenances, Medi Ambient també incrementarà el nombre d'agents mediambientals. Per aconseguir que les mesures projectades per Cort siguin efectives, tant la batlessa Cirer com Antoni Nadal advertiren que era indispensable la col·laboració dels ciutadans de Palma. «Sense la conscienciació dels habitants de la ciutat qualsevol pla de neteja que posem en marxa està abocat al fracàs» assenyalà Nadal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris