bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Banca March incrementà un 77% el compte de beneficis en el 2003

L'entitat preveu una lleugera millora de l'activitat econòmica a Balears

Banca March obtingué el passat any uns beneficis nets de 40.670 milions d'euros, amb un increment del 77,3% respecte del 2002. La millora del compte de resultats fou motivat, sobretot, als ingressos derivats de l'OPA de la seva corporació Alba sobre el 7% de les seves pròpies accions. D'altra banda, el marge d'explotació de l'entitat financera mallorquina assolí el 8,6%.

El conseller delegat de Banca March, Francesc Verdú, destacà que els excel·lents resultats de l'exercici de 2003 de l'entitat es produïren en un context «d'estancament de l'activitat turística, amb creixements del PIB regional d'entre el 0 i el 0,3%, i amb un tipus d'interès a un nivell mínim històric pròxim al 2%». Quant a les previsions per al 2004, el conseller delegat pronosticà una «lleugera millora de l'activitat econòmica a les Balears». En aquest nou context, la relació euro/dòlar «permetrà que els tipus d'interès no experimentin cap variació».

Del balanç presentat per Banca March cal destacar-ne altres dades com l'increment del 21,8% del patrimoni gestionat en fons d'inversió i plans de pensions, que assoliren un volum de 723,38 milions d'euros. Els actius totals de l'entitat el 31 de desembre de 2003 se situaren al voltant dels 4.000 milions d'euros (+11%) i els recursos propis foren de 400 milions, els fons de provisions de 85 milions i els recursos gestionats de 3.616 milions d'euros.

Amb una quota de mercat del 13%, Banca March vol potenciar enguany el seu procés d'expansió geogràfica amb l'obertura de 25 noves oficines a Balears (5), Canàries (10) i Andalusia (10) i la seva implantació a les àrees turístiques Múrcia i Alacant. Amb 210 oficines obertes a tot l'Estat -el 70% a les Balears-, l'entitat ocupa un total de 1.285 treballadors.

El conseller delegat de Banca March, Francesc Verdú, pronosticà per enguany una temporada turística millor que la de 2003, tot i que «la negociació a la baixa dels preus hotelers per part dels touroperadors farà que l'augment de l'ocupació no es reflecteixi en la mateixa mesura que els resultats de les empreses».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris