algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El bisbe iniciarà la seva pastoral a l'Illa entre la gent gran i a Caritas

Murgui i els seus consultors enfilen l'agenda i la consagració de demà

El nou bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, es va reunir ahir amb el Col·legi de Consultors del bisbat de Mallorca, per enllestir els preparatius de la seva consagració i començar ja a fer feina en la seva nova diòcesi. Precisament, ja ha programat per a la setmana que ve una visita a un taller de Caritas, a la barriada palmesana de Verge de Lluc, i la llar d'ancians de Sant Vicent de Paül.

Aquesta ha estat la primera vegada que ha reunit aquest òrgan a Mallorca d'ençà que va arribar dilluns passat a l'Illa. El Consell de Consultors ha estat l'encarregat de governar la diòcesi d'ençà la desaparició de Teodor Úbeda, fa vuit mesos. El bisbe Murgui ha de consultar aquest equip format per vuit preveres per dur a terme alguns actes de caràcter administratiu. A més, aquest organisme ha de ser consultat principalment quan s'abordin temes econòmics.

En concret, el col·legi de consultors que havia format Teodor Úbeda està compost per l'administrador diocesà, Andreu Genovart, que havia fet les funcions de vicari general, i per Bartomeu Tauler, vicari episcopal de Palma; Jaume Alemany, vicari episcopal de la Part Forana; Joan Servera, vicari episcopal de temes econòmics; Antoni Pérez, vicari judicial; Joan Bestar, president del Capítol Catedral; Lluc Riera, arxiprest de Palma II o Joan Oliver, arxiprest de Miramar-Vall de Sóller.

Precisament, pels abundants i extensos temes que Murgui va tractar, aquesta primera reunió amb el Col·legi de Consultors d'ençà que va arribar a Mallorca va durar pràcticament tota la jornada. S'ha de recordar que la intenció del nou bisbe és reunir-se la setmana que ve amb les principals autoritats de les Illes i, sobretot, visitar els més necessitats i el Seminari dilluns. La reunió també es va aprofitar per concretar els darrers «preparatius» de la consagració que tindrà lloc demà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris