nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Aena suspèn la privatització per l'amenaça de vaga als aeroports

Els sindicats desconfien i mantenen la convocatòria de mobilitzacions

JOAN C. PALOS.Palma.
La direcció d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena) ha decidit suspendre el seu pla de privatització davant l'amenaça de vaga a tots els aeroports de l'Estat els mesos de març i abril. A través d'un comunicat oficial, l'organisme públic anuncià ahir que dilluns es reunirà amb els sindicats per tal de «desconvocar la vaga, restablir el bon clima social dins l'empresa i evitar perjudicis als usuaris».

Aena reitera que el document Proposta del model d'explotació d'activitats, lliurat als sindicats el passat 4 de febrer, es tracta d'«un esborrany que no té cap valor executiu i, per tant, no existeix cap voluntat empresarial de dur-ne a la pràctica el contingut ni de fer efectives les externalitzacions d'activitats que s'hi analitzen». En conseqüència, l'orgamisme públic dóna per suprimit «el pla, el document i l'esborrany sotmès a debat» i, alhora, convoca el comitè de vaga a una reunió que es farà el pròxim dilluns a Madrid.

A les Balears, com a la resta de l'Estat, els sindicats desconfien de les intencions expressades per la direcció d'Aena. Així, es mantenen les convocatòries de vaga previstes per als mesos de març -5, 7, 9 i 12- i abril -2, 7 i 11-, com les concentracions de treballadors dels aeroports programades per a aquest mes.

Més de 300 treballadors de l'aeroport de Palma realitzaren ahir una assemblea per adherir-se a la vaga i avui mateix es concentraran davant l'edifici terminal de Son Sant Joan. Aquesta serà la primera mobilització contra un procés de privatització que qualifiquen de «temerari i irresponsable».

El secretari del comitè d'empresa d'Aena a Palma, Emilio Quintana, afirmà ahir que el pla d'externalització «repercutirà sobre la qualitat i la seguretat del servei que ofereix l'organisme públic a tots els usuaris». Per preservar-lo, Quintana reiterà la proposta que els sindicats han mantingut des d'un principi: «Que Aena ofereixi la cogestió dels aeroports als governs autònoms».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris