algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Turisme admet errors en la forma de taxació del centre Costa Nord

Tot i així, Flaquer nega irregularitats i acusa el PSIB de manipulació

La Conselleria de Turisme admeté ahir «errors» en el procediment de taxació de Costa Nord, tot i que negà que s'hagués comès cap «irregularitat» en la compra del centre cultural de Valldemossa. El titular de la cartera, Joan Flaquer, expressà el seu convenciment que «l'operació es realitzà amb total transparència i complint la legalitat vigent», alhora que qualificà de «manipulació bruta» les acusacions del PSIB.

Flaquer comparegué ahir davant els mitjans de comunicació, juntament amb el secretari general tècnic de la Conselleria, Xavier Cases, per donar explicacions sobre el procediment i condicions de compra de Costa Nord i, al mateix temps, per respondre a les acusacions del grup parlamentari socialista sobre la pressuposada il·legalitat en l'operació i el frau fiscal que suposadament hauria comès l'actor Michael Douglas.

El secretari general tècnic de la Conselleria de Turisme, Xavier Cases, afirmà que «la taxació de l'immoble es va fer a partir d'un orde derogada dies abans per error del funcionari encarregat». Tot i que assumí el fet com l'única cosa certa de les acusacions socialistes, Cases deixà clar que «el sistema de valoració i depreciació de la nova ordre es idèntic a l'anterior i, per tant, correcte».

Així mateix, el responsable tècnic de la Conselleria negà que el taxador no disposàs de la de tota la informació registral de l'immoble, «ja que aquesta consta a l'expedient de dia 9 d'octubre de 2003». Quant a la valoració de la pel·lícula, Cases criticà els socialistes per haver obviat «les 30 hores de material audiovisual que es guarda al centre i que no és tot el que conté el documental de 14 minuts que es projecta a Costa Nord».

Sobre el suposat frau fiscal de 50 milions de pessetes que hauria comès Michael Douglas en vendre la seva imatge a la mateixa empresa -Valldemossa Productions- que després ho vendria al Govern, el secretari general tècnic precisà que «ningú no ha tengut en compte que Douglas podria haver fet cessió gratuïta de la seva imatge». En relació a la suposada fallida de l'empresa, Cases qualificà les afirmacions d'«atrevides i sense fonament».

El conseller Flaquer insistí que els 4,4 milions d'euros pagats per Costa Nord -la finca, les instal·lacions, les marques i la pel·lícula- és un preu molt inferior al de taxació. Així mateix, el responsable autonòmic assegurà que «allò que li passa al PSOE és que ara sent frustració per no haver pogut protagonitzar l'operació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris