algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La direcció d'UM està disposada a arribar a l'expulsió d'alguns crítics

Aquest corrent alerta del risc d'escissió si hi ha mesures dràstiques

Diversos dirigents d'Unió Mallorquina estarien disposats a arribar, fins i tot, a l'expulsió del partit de determinats dirigents del sector crític perquè consideren que aquests han actuat amb deslleialtat cap a la formació. La decisió de la direcció de portar al comitè de disciplina tres dirigents nacionalistes, Joan Comas, Joan Sastre i Josep Melià, fou rebuda amb sorpresa per aquests. Des del sector crític s'interpreta que una expulsió podria provocar l'escissió del partit.

Després d'iniciar els tràmits per obrir expedient als tres membres del sector crític -el batle de Porreres, Joan Sastre; el regidor de sa Pobla, Joan Comas; i el tinent de batle d'Alcúdia, Josep Melià-, la direcció d'UM va optar ahir per no pronunciar-se oficialment. Per la seva banda, el secretari general del partit, Damià Nicolau, va començar a mitjançar ahir per intentar reconduir la situació.

El tinent de batle d'Alcúdia i exconseller del Territori, Josep Melià Ques, es limità ahir a demanar a la direcció del seu partit que centri els esforços en la propera campanya electoral a les generals i a «complir el programa electoral» amb el qual es presentaren a les passades autonòmiques.

El regidor d'UM a sa Pobla, Joan Comas, va assegurar ahir que ni ell ni cap dels altres dos dirigents del partit han donat motius perquè es pugui obrir un expedient disciplinari i, per això, no està disposat a sotmetre's al Comitè de Disciplina. El batle de Porreres, Joan Sastre, va avançar que dilluns convocarà en assemblea els militants del seu poble per posar-se a la seva disposició i, segons la decisió que es prengui, actuarà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris