algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Fiol afirma que cerca un pacte amb els sindicats sobre les mesures lingüístiques

La principal força a l'ensenyament l'STEI, nega l'existència del procés de negociació amb el conseller

96264

El conseller Fiol va assegurar que la crispació prové de fora del Govern.

El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, va afirmar ahir a la comissió parlamentària que tracta els temes de la seva àrea que està «negociant» amb «el principal sindicat» les mesures lingüístiques. El titular de l'Executiu de Jaume Matas per a l'educació, va explicar als mitjans de comunicació després de la seva compareixença que aquestes negociacions les està mantenint amb l'STEI-i. Tanmateix, aquesta força sindical va negar que, en l'actualitat, hi hagués cap procés negociador amb la Conselleria sobre la política lingüística del Govern.

Segons va explicar Fiol, en aquestes «negociacions» s'estan estudiant principalment «els mecanismes» per aplicar algunes de les mesures anunciades el mes passat. Entre aquestes, es va referir a la de complir amb «el dret dels pares» a escollir la llengua d'aprenentatge de la lectoescriptura dels seus fills. Fiol, en finalitzar la comissió, va explicar als mitjans de comunicació que aquest «dret recollit a l'article 18 de la Llei de Normalització Lingüística» i que negocia amb l'STEI-i es pot fer complir «de maneres molt senzilles». De fet, va citar com exemple que «es posin dos professors per aula» o que mentre duri l'aprenentatge de la lectoescriptura se separin els petits «per aules». Això sí, va descartar que s'implantin «dues línies» d'ensenyament, una en castellà i una altra en català.

Allò que semblava un anunci de diàleg amb la comunitat educativa del conseller es va envoltar de misteri quan el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament va negar que, en l'actualitat, existís un procés de negociació obert entre la Conselleria i ells sobre l'aplicació de les mesures lingüístiques anunciades fa un mes i mig. La secretària general de l'STEI-i, Neus Santaner, assegurà que «això és una barrabassada».

La màxima responsable del sindicat va reconèixer que s'havien reunit amb el conseller el mes de gener perquè els explicàs les mesures i que havien tengut una reunió dia 10 de febrer per començar a negociar. Ara, va recordar que «ens aixecàrem de la mesa perquè no hi havia representació suficient per part de la Conselleria, ja que no hi eren ni el conseller ni el director general, ni les mesures estaven documentades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris