algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Demanen 21 anys de presó per un jove per intent de matar una parella a Sóller

El judici contra l'acusat de doble intent d'homicidi començà a l'Audiència de Palma

74004

L'acusat, a l'esquerra en primera fila, durant el judici celebrat ahir a l'Audiència.

El Ministeri Fiscal sol·licita una pena de 21 anys de presó per a un jove acusat d'intentar matar una parella a Sóller, a finals del mes de maig de l'any passat. El judici començà ahir a la Secció Primera de l'Audiència de Palma però es va haver de suspendre fins al pròxim dijous dia 26 a causa de la falta d'alguns testimonis.

L'acusat és un jove àrab de 27 anys que havia mantingut una relació sentimental amb la suposada víctima fins el mes de novembre de 2002. Durant el judici, l'acusat indicà que va tenir amb la dona una «relació de parella de fet durant dos anys». El gener de 2003, tornà d'Alemanya a Sóller l'anterior company de la dona, amb qui havia tingut dos fills, i ambdós reiniciaren la relació.

La parella explicà que l'acusat els havia amenaçat en diverses ocasions entre febrer i maig, quan ocorregueren els fets, i en una ocasió hagueren de cridar la Policia Local de Sóller perquè l'acusat acudí a l'edifici on viuen i començà a proferir amenaces.

El dia dels fets, el 22 de maig, la dona anà a la parada del bus escolar, al creuer de la carretera de Sóller al Port amb el carrer Cetre, i el seu company l'acompanyà davant del temor que li pogués passar alguna cosa. Segons les dues víctimes, l'acusat esperava amb el vehicle darrere l'autobús. La dona era en un costat de la carretera i l'home a l'altre i es dirigí cap a ella. L'acusat, en veure el company de la dona, el va atropellar amb el cotxe que conduïa i aquest caigué al terra. Després intentà envestir-lo de nou però l'home aconseguí arrossegar-se fins a un monticle de terra al costat d'un garatge del marge dret de la carretera de Sóller, en sentit a Palma i va poder protegir-se. La dona també pujà a aquest monticle.

Ambdós asseguraren que l'acusat realitzà tres intents per arrossegar-los o atropellar-los, però que colpejà el munt de terra i no els pogué arribar perquè estaven més elevats. Després, sempre segons la versió de les víctimes, l'acusat va treure una barra de ferro del maleter i colpejà l'home. Aquest fet fou confirmat per un testimoni que va veure com «el cotxe de l'acusat es dirigí directament cap a la parella», i, aquest mateix testimoni fou qui llevà la barra de ferro a l'acusat.

Tot seguit, les víctimes afirmaren que l'acusat s'introduí al vehicle i fugí. El cotxe, un Ford Escort de color blanc, fou localitzat a Deià poc després i posteriorment el sospitós fou detingut. L'acusat negà durant el judici que hagués volgut matar la parella i afirmà que intentava incorporar-se a la carretera a poca velocitat, mirava pel retrovisor i no s'adonà que havia atropellat l'home.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris