algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

La Sala retira una ajuda de 18.000 euros destinats a la llar de transeünts

L'Ajuntament diu que és el Consell el que n'ha d'assumir les competències


La supressió per part de l'Ajuntament de Manacor d'una subvenció anual de 18.000 euros destinada al manteniment de la llar de transeünts de Manacor ha encetat una gran polèmica entre diferents sectors de la localitat. La retirada d'aquest ajut econòmic per part de la delegació de Serveis Socials que presideix el regidor Jaume Darder i la no renovació del conveni amb la Fundació Trobada, entitat que gestiona l'alberg dels transeünts, ha enfrontat ambdues bandes.

La primera part al·lega que les competències en aquesta matèria són del Consell de Mallorca i la segona s'ha vist forçada a cercar altres vies de finançament per mantenir els sense sostre d'aquesta comarca.

Enmig de tot aquest enrenou, l'Hospital de Manacor, amb la mediació del seu gerent, Antoni Mesquida, ha assumit el manteniment alimentari dels transeünts, de tal manera que la Fundació Trobada s'encarrega d'anar a cercar a l'Hospital el sopar del col·lectiu allotjat a l'alberg i després el reparteix. Mentrestant, la Creu Roja, Càritas, Protecció Civil i d'altres entitats sense ànim de lucre i ONG també hi fan la seva aportació.

El delegat de Serveis Socials a l'Ajuntament de Manacor, Jaume Darder, va argumentar sobre la retirada de la subvenció que «el Consell ha muntat una xarxa que pretén unificar totes les dades sobre les persones que demanden i utilitzen aquests tipus d'alberg. Ara, és competència del Consell i no de l'Ajuntament acollir els transeünts, però també promoure posteriors tasques de reinserció al treball, entre altres coses». No obstant això, Darder digué que si en el termini d'un any «els resultats no són satisfactoris, aleshores ens plantejarem altres vies de solució».

De la seva banda, el president del grup Garcia-Prohens, Josep García, va carregar contra el que entén com «una total insensibilitat del nou govern municipal». Des de l'any 1992, el grup gestiona l'alberg i ara «hem perdut aquesta prestació econòmica, però també el servei de sopars». La llei d'Acció Social preveu que les poblacions amb més de 20.000 habitants, i Manacor és dins aquest grup, han de destinar part del pressupost a recursos per la gent més desfavorida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris