nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El Govern ajudarà Majorica si acorda un pla amb els sindicats

L'Executiu balear es reuní ahir amb CCOO, UGT i el batle Pastor

C.RUIZ.Palma.
El Govern es va comprometre ahir amb l'Ajuntament de Manacor i els sindicats CCOO i UGT a donar suport econòmic a Majorica si acorda un pla industrial amb els agents socials i garanteix el manteniment del teixit industrial a Manacor. Els consellers de Comerç i Treball, Josep Joan Cardona i Guillermo de Olives, van mantenir ahir una primera reunió institucional amb el batle de Manacor, Antoni Pastor, i els secretaris generals dels sindicats CCOO i UGT, Josep Benedicto i Lorenzo Bravo, per analitzar la crisi de l'empresa perlera.

Cardona va explicar que, en primer lloc, el Govern instarà Drasan Limited a reconèixer el dret de representació dels comitès d'empresa. A partir d'aquí, el suport de l'Executiu balear a Majorica estarà condicionat al manteniment de la producció a Manacor i a l'elaboració d'un pla industrial i social que garanteixi l'estabilitat dels treballadors i que «estableixi el màxim d'avantatges per als treballadors».

El Govern pretén també que l'empresa inverteixi en la modernització de les instal·lacions per assegurar la seva competitivitat. «Els ajuts de les institucions a Majorica», va subratllar el conseller Cardona, «estaran vinculats a un acord entre treballadors, empresa, Ajuntament i Govern». El Govern intervindrà en el conflicte amb el compromís de dur les converses «amb la màxima transparència». El titular de Comerç va assegurar que ja ha mantingut algun contacte amb l'empresa i «vol romandre a Manacor».

La resta d'interlocutors de la reunió mantinguda ahir horabaixa durant dues hores van mostrar la seva satisfacció després de l'encontre. Antoni Pastor qualificà la reunió de positiva: «la conclusió més important és que els treballadors no poden continuar vivint una situació que jo definiria dramàtica i exigim a l'empresa un respecte pels sindicats perquè posi les cartes sobre la taula». «L'Ajuntament està disposat a col·laborar sempre que sigui en benefici de la massa social», afegí Pastor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris