muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

El GOB denuncia davant Fiscalia les actuacions a ses Fontanelles

Consideren que les obres suposen un delicte contra el medi ambient

El Grup d'Ornotologia Balear (GOB) ha denunciat davant la fiscalia les obres de dessecació de la zona humida de ses Fontanelles, situada entre Can Pastilla i S'Arenal. Els ecologistes consideren que les actuacions iniciades poden constituir un delicte contra el medi ambient, «ja que suposaran la total destrucció de la flora i la vegetació existent a l'indret, fent malbé els seus valors ecològics i paisatgístics».

Segons informà el GOB Ses Fontanelles -que està inclosa als inventaris d'espais naturals de Balears, elaborats als anys 90- està patint diverses obres consistents en «l'arrasament de la vegetació i l'obertura de camins, a més d'abocaments de terres i enderrocs sobre l'àrea inundada».

Pel que fa a les conseqüències d'aquestes accions el grup proteccionista assegura que convertiran ses Fontanelles en un paratge erm i es transformarn les seves condicions naturals, fet que provocarà la desaparició de la fauna que habita allà.

En el comunicat remès ahir, l'entitat ecologista fa una ennumeració de totes les normes que, suposadament, infringirien les obres esmentades. En aquest sentit, se cita l'article 45 de la Constitució espanyola, que imposa als poder públics vetlar per la utilització racional dels recursos naturals; la Llei d'Aigües i el Pla Hidrològic de Balears, que estableixen la protecció de les zones humides i, finalment el Codi penal, que en el seu article 325 preveu que l'abocament de pedres a una zona humida perjudica greument un espai natural.

El GOB adverteix que un altre article del Codi penal, el 339, assenyala que «els tribunals podran adoptar qualsevol mesura cautelar necessària per a la protecció de béns tutelats al títol XVI (entre els quals es troben les esmentades zones humides». Cal recordar que devora els terrenys de ses Fontanelles està projectada la construcció d'un complex turístic i d'oci que afecta parcialment la darrera zona humida que queda a Ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris