algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El pàrquing de la plaça Mallorca ja cobra al públic unes tarifes il·legals

L'Ajuntament diu que desconeix la situació i reconeix que els preus no estan aprovats

78532

L'empresa havia obert gratuïtament els aparcaments des del passat dia 2 de febrer.

L'empresa concessionària dels aparcaments soterrats de la plaça Mallorca ha començat a cobrar al públic per la utilització de les instal·lacions, incomplint així les condicions de la concessió, ja que les tarifes que aplica no han estat aprovades per l'equip de govern ni han passat pel vistiplau del ple municipal. Els preus que s'apliquen són de 50 cèntims per cada mitja hora d'estacionament, de forma lineal.

L'empresa contradiu, a més, les indicacions de l'Ajuntament, que davant la primera proposta de tarifes presentada per aquesta a Cort el passat mes de setembre, exigí que els preus s'aplicassin per minuts i no per fraccions horàries i que presentàs un estudi comparatiu de les tarifes d'aparcaments d'aquestes característiques en localitats similars a Inca.

En ser qüestionat pel fet que l'empresa hagi començat a cobrar el públic de forma il·legal per la utilització de l'aparcament, el primer tinent de batle, Rafel Torres, assegurà ahir que des de l'Ajuntament es desconeixia aquesta situació. «Avisàrem l'empresa que no podien cobrar res si encara no havien estat aprovats per ple els preus públics. La forma de procedir de l'empresa és il·legal i veurem quines mesures hem de prendre davant aquest incompliment de les condicions de la concessió».

Després de parlar amb el segon tinent de batle i responsable d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, Torres assegurà que l'empresa ja ha presentat a l'Ajuntament les tarifes a aplicar i l'estudi econòmic, però va reconèixer que fins que no passin per l'aprovació del proper ple municipal l'empresa no pot cobrar per la utilització de l'aparcament.

El primer tinent de batle explicà que des de l'Ajuntament s'estudiarà que la Policia Local obligui l'empresa a deixar de cobrar per la utilització de l'aparcament fins que els preus públics estiguin aprovats pel ple municipal i que d'aquesta forma es faci d'una forma legal.

L'empresa concessionària dels aparcaments de la plaça Mallorca va obrir les instal·lacions el passat dia 2 de febrer de forma gratuïta al públic en general i als particulars que han adquirit una plaça a les instal·lacions.

Des de l'Ajuntament també es va assegurar que es desconeixia aquesta decisió de l'empresa d'obrir els aparcaments, i que encara que les obres no estaven recepcionades, es complia el pla de seguretat a les instal·lacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris