nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El Govern invertirà 42 milions a la xarxa d'aigües i torrents de Palma

L'acord entre Medi Ambient i Cort permetrà millorar les canalitzacions

El Govern balear invertirà, durant l'actual legislatura, 42 milions d'euros en la millora de la xarxa d'aigües residuals de Palma i en la neteja dels torrents del municipi. Així es desprèn dels dos protocols de col·laboració que signaren ahir la Conselleria de Medi Ambient i Cort.

Segons informaren els màxims responsables d'ambdues institucions, Jaume Font i Catalina Cirer respectivament, el 50 per cent de l'esmentada partida (21 milions) es dedicarà a la renovació i reparació de diferents canalitzacions «que permetran que ni una sola gota d'aigua del clavegueram arribi a la mar sense ser tractada».

En el marc d'aquest protocol es rehabilitarà la canalització de Pelaires, s'adaptaran bombes de fang i es reformarà el sistema d'impulsió d'aigua a la zona de Duanes, entre d'altres actuacions. L'altra meitat de la partida (21 milions més) -aportada per l'Institut Balear d'Aigua i Energia (Ibaen)- es destinarà a finançar l'adequació dels torrents de Sant Magí, Son Armadans, sa Riera, sa Síquia, na Bàrbara, Sant Jordi, Sant Agustí, Mal Pas i torrent Gros. Precisament la darrera adequació -la més cara de totes- podria ser finançada pel Ministeri de Medi Ambient, segons informà el conseller, qui aprofità per apuntar que «amb la inversió prevista s'incidirà en la seguretat de les rieres».

Tant Font com Cirer manifestaren que amb els dos acords signats es compensa part de la manca d'inversió de l'Executiu autonòmic, pel que fa a les aigües i els torrents de Palma, durant l'etapa del Pacte de Progrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris