nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Uns 100 veïns del poble del bisbe seran dissabte a la consagració

La batlessa d'Aldaia expressa l'«alegria» i «suport» del municipi a Murgui

La presa de possessió del bisbe Jesús Murgui Soriano ha mogut cel i terra a Aldaia, la localitat on va créixer i va fer les primeres passes com a pastor de l'Església. La batlessa del municipi valencià, Desemparats Navarro, va transmetre ahir a Diari de Balears l'«alegria» del poble de Murgui anunciant que dissabte «uns 50 veïns i veïnes tenim previst anar a la catedral de Mallorca a l'acte de presa de possessió».

Fonts municipals varen precisar que aquesta cinquantena d'aldaiers són els «controlats» i calculen que el nombre final de veïns del poble que s'acostaran fins a Mallorca, amb els que vénguin «per lliure», fregaran el centenar. A més, el Bisbat té reservades prop de dos centenars de places a la Seu per als paisans de Murgui que també vindran d'altres localitats, com ara Ontinyent, Casinos o de la capital del País Valencià. Entre aquests hi haurà el delegat del Govern central a la terra germana i exdirector general de la Policia Nacional, Juan Cotino.

Els orígens aldaiers de Murgui es remunten a la seva família, ja que és fill d'artesans del poble. El bisbe va créixer precisament al carrer de l'Església de la localitat. El 1969 va ser ordenat prevere i va oficiar la seva primera missa a l'església parroquial de l'Anunciació. Tot i que a partir del 1972 va passar bona part de la seva vida fora d'Aldaia, Murgui ha estat sempre molt vinculat al seu poble, on acudeix anualment a les festes patronals del Crist dels Necessitats i col·labora amb la parròquia.

La batlessa Navarro recorda que «Jesús Murgui és una persona molt pròxima, senzilla i tractable; sempre hi ha hagut una bona relació i un diàleg fluid entre ell i l'Ajuntament d'Aldaia (actualment en mans del PSPV-PSOE)» i, com a exemple, esmenta un homenatge que li feren: «Quan fou nomenat bisbe auxiliar de València, l'Ajuntament li féu un acte institucional d'homenatge per manifestar-li la nostra satisfacció».

A més, la primera edil del municipi valencià afegeix que «una cosa important que cal destacar de Murgui és que mai no ha perdut els seus orígens aldaiers, les seues arrels amb Aldaia i el carrer de l'Església, on ha viscut bona part de la seua vida. Tots els anys ha vengut al poble per participar en les festes patronals dedicades al Crist dels Necessitats i Jesús Murgui ha intervingut activament en els actes religiosos de la festa, o bé presidint la processó o o bé oficiant la missa el dia del Crist».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris