algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Caeb vol crear un gabinet per a la promoció de projectes innovadors

Empresaris balears es reuniren amb el ministre de Ciència i Tecnologia

El president de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (Caeb), Josep Oliver, anuncià ahir la creació d'un gabinet d'assessorament de la patronal «per promoure projectes innovadors entre els empresaris». Aquesta iniciativa pretén ser, segons Oliver, «una aposta seriosa que serveixi de palanca per millorar la posició de les nostres empreses davant dels nostres principals mercats emissors».

El cap de la patronal balear va fer l'anunci d'aquest «ambiciós projecte» en el decurs d'un dinar a l'Escola d'Hoteleria de la UIB entre representants empresarials i el ministre de Ciència i Tecnologia, Juan Costa. L'acte va ser organitzat per la CAEB, aprofitant la presència del membre de l'Executiu Central a Mallorca per inaugurar el nou Institut d'Estratègies Turístiques (Inestur) del Parc Bit i signar un conveni de col·laboració amb el Govern per fomentar la investigació i el desenvolupament tecnològic a les Balears.

Josep Oliver assegurà davant el ministre Costa que «les Balears han d'impulsar activitats que permetin el perfeccionament de les empreses a través de projectes innovadors». En aquest sentit, el president de Caeb explicà que el futur gabinet d'assessorament «promourà la col·laboració i participació d'empresaris, administracions i institucions en projectes de caràcter plurisectorial en innovació».

El màxim responsable de la patronal balear, juntament amb representats de la Cambra de Comerç, Federació Hotelera de Mallorca i Aviba, manifestà al responsable de Ciència i Tecnologia la conveniència de facilitar la investigació, el desenvolupament i la innovació (I+D+I) a les empreses com a «element clau de la competitivitat».

Promoure el desenvolupament de la investigació i el desenvolupament tecnològic és l'objectiu fonamental del protocol que signaren ahir horabaixa el president del Govern, Jaume Matas, i el ministre de Ciència i Tecnologia, Juan Costa. L'acord s'emmarca dins el pla estatal I+D+I 2004-2008 i el seu àmbit d'actuació serà la societat de la informació i el coneixement, el desenvolupament d'àrees estratègiques per al turisme i l'oci, les ciències de la salut, l'educació i el medi ambient. «Volem transferir tecnologia a les empreses i fomentar la seva competitivitat», digué Matas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris