muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

L'arribada del fred fa augmentar la punta de demanda elèctrica un 21%

Meteorologia anuncia per avui neu a Balears a partir dels 800 metres

L'onada de fred que ha arribat a les Illes Balears ha provocat un increment del 21 per cent en la punta de demanda elèctrica, que ha assolit els 787 megaWats al sistema Mallorca-Menorca. L'Institut Nacional de Meteorologia preveu per avui horabaixa un canvi radical del temps, amb neu a partir dels 800 metres a l'arxipèlag.

Segons va informar ahir la companyia elèctrica Gesa-Endesa, la devallada de temperatures va provocar que dimarts s'assolissin els 787 MW, que representen un increment del 21% respecte a la màxima registrada diumenge. La punta de dimarts està lleugerament per sota de l'assolida el febrer de l'any passat (809 MW) i lluny del rècord absolut del sistema elèctric (914 MW del 19 d'agost de 2003).

Al sistema elèctric d'Eivissa-Formentera es va arribar dimarts als 100 MW de potència, valor que s'apropa al rècord de consum de l'hivern passat. En la distribució de gas canalitzat també s'ha produït un important augment del consum. Dimarts es va assolir el màxim valor diari de l'hivern, amb 179 tones de gas canalitzat. El canvi en la climatologia ha duit que, en els dos darrers dies, s'hagi incrementat un 28'7% el consum de gas.

Meteorologia avisà ahir que hi haurà un dràstic canvi en la situació atmosfèrica durant els propers dies, amb la formació de dues profundes borrasques que afectaran la península ibèrica i els arxipèlags canari i balear, fet que provocarà una davallada generalitzada de temperatures i fortes precipitacions en algunes zones, que seran de neu en cotes baixes especialment entre avui i demà. A les Balears, a partir d'avui horabaixa i demà hi haurà neu a partir dels 800 metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris