algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Unió Mallorquina envia al seu Comitè de Disciplina membres del sector crític

La direcció considera que Sastre i Comas haurien pogut actuar en contra dels interessos del partit

El Consell Polític d'Unió Mallorquina -màxim òrgan entre congressos- va demanar ahir al Comitè de Disciplina del partit que estudiï si l'actuació d'alguns membres del sector crític pot motivar l'obertura d'expedient. La direcció del partit considera que les declaracions públiques efectuades pel batle de Porreres, Joan Sastre, o l'actuació del portaveu d'UM a sa Pobla, Joan Comas, podrien anar en contra dels interessos de la formació.

El màxim òrgan d'UM va prendre la decisió després que diversos integrants d'aquest sector demanassin públicament una rectificació a la seva direcció arran de la massiva manifestació de dissabte contra la política territorial de PP i UM. Segons el reglament de la formació, fer declaracions contràries als interessos del partit seria causa suficient per obrir un expedient. En funció de les conclusions a què s'arribin, la direcció podria decidir, fins i tot, l'expulsió d'aquests militants.

Precisament ahir, el Consell Polític d'UM va crear el Comitè de Disciplina i el Comitè de Finances, sorgits del darrer congrés de la formació. El primer òrgan avaluarà les declaracions crítiques que el batle de Porreres, Joan Sastre, efectuà després de la manifestació de dissabte. En el mateix supòsit hauria pogut incórrer el tinent de batle d'Alcúdia i exconseller del Territori, Josep Melià Ques.

Membres de la direcció van criticar ahir el posicionament d'aquests i del portaveu d'UM a sa Pobla, Joan Comas, qui dimarts va decidir relegar del càrrec una regidora del seu equip perquè considerà que només seguia les directrius de la direcció de Palma. Comas va ser destituït el gener passat com a director insular de Programes i Ocupació del Consell de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris