algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El Tribunal Suprem retorna el cas Formentera al Superior de Balears

Conclou que no hi ha «prou» indicis contra el senador Carlos Gutiérrez

B.P./AGÈNCIES.Palma.
El Tribunal Suprem es declarà ahir no competent per assumir el cas Formentera, que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears instrueix per un suposat delicte electoral comès en 1999, en estimar que els indicis contra el senador del PP, Carlos Gutiérrez, són «clarament insuficients».

La sala segona del Penal de l'Alt Tribunal respon així a la petició de la Fiscalia i del magistrat instructor del cas a les Balears que havien sol·licitat que el Suprem assumís la investigació atesa la implicació en aquesta de Carlos Gutiérrez.

El Suprem estima que no ha d'assumir la competència que té per instruir perquè entén «que les dades que se'ns han oferit com a fonament perquè considerem Carlos Gutiérrez com a autor o partícep d'algun delicte són clarament insuficients». L'alt Tribunal afegeix que de les declaracions incriminatòries fetes per un testimoni contra Gutiérrez i altres indicis «deduim que hi hagué raons» per cridar-lo a declarar en qualitat d'imputat, però no «una atribució judicial de càrrec que pogués justificar que dirigíssim contra ell un procediment penal».

Quant al diputat Josep Juan Cardona, el Suprem afirma que existeix un acte d'un jutjat d'Eivissa on se l'anomena com a possible implicat, però matisa que es tracta de «genèriques imputacions» que «no foren prou» perquè l'instructor del cas el citàs com a imputat en les seves actuacions».

El Suprem considera que en la documentació remesa no es concreta res que «pogués considerar-se actuació delictiva» en relació a Antoni Pastor i conclou que sobre la possible existència d'un delicte a l'estranger encara s'ha de concretar «si en realitat existí algun delicte a l'estranger comès per un funcionari públic espanyol que hi residís i en l'exercici de les seves funcions públiques».

Quant a les al·legacions que s'han realitzat sobre si existeixen raons per considerar si hi hagué o no delicte electoral, el Suprem afirma que no s'ha de pronunciar ara i que ha de ser la Sala del Civil i Penal del TSJB la que ho faci.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris