nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Nova convocatòria de vaga a les escoles en la setmana electoral

El sindicat demana l'homologació salarial amb l'ensenyament públic

Els dies anteriors a les eleccions del 14 de març es presenten moguts a les escoles. Si la Plataforma per l'Ensenyament promou una vaga al sector dia 10, per protestar contra les mesures lingüístiques anunciades pel Govern i la Llei de Qualitat, ara l'STEI-i ha convocat una nova vaga, l'11 de març.

L'assemblea de delegades i delegats de l'ensenyament concertat del sindicat va acordar ahir convocar aquesta diada de protesta per exigir la signatura de l'Acord d'Analogia, que permetrà equiparar el salari del personal dels centres educatius concertats als dels col·legis, escoles i instituts de secundària públics.

De fet, la condició per desconvocar la mobilització és que «s'agilitin els tràmits perquè es pugui aplicar aquest acord en tots els aspectes, que no són únicament salarials». L'STEI-i deixa la porta oberta a resoldre la situació i dóna una oportunitat que a la mesa de l'ensenyament, que es reuneix dia 25, la Conselleria d'Educació «doni resposta concreta» sobre quan se signarà aquest acord. Des de l'STEI-i, Neus Santaner explicà que la vaga es deu que «l'acord entre patronal, Conselleria i sindicats del passat desembre no s'ha signat».

Pel que fa a la vaga promoguda per la Plataforma per l'Ensenyament, el portaveu de l'entitat, Pep Lluís Pol, va fer una crida a tots els sindicats a aquesta mobilització contra la política lingüística i educativa del govern. Pol assegurà que «les mobilitzacions convocades per l'STEI (jornades de protesta) es queden curtes» i va confiar que aquest sindicat canviï de parer. El portaveu de la Plataforma va explicar que «si ens vàrem manifestar per les transferències educatives, si ho vàrem fer per les lleis educatives i si ho vàrem fer per la guerra, perquè no ho hem de fer ara? No vull dir que sigui més important, però almenys igual».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris