nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La sostenibilitat del turisme serà fil conductor de la nova llicenciatura

El pla d'estudis l'acordaran demà a Barcelona 46 universitats de l'Estat

La UIB té la voluntat que «turisme i sostenibilitat» sigui el fil conductor de la nova llicenciatura que s'implantarà a Balears a partir del curs 2005-2006. El director de l'Escola Universitària de Turisme, Francesc Sastre, assegurà que «el discurs sobre l'impacte ambiental i econòmic de la nostra principal activitat ha de ser un dels eixos bàsics. L'alumne ha de ser conscient d'allò que estudia i dels reptes que genera».

«Turisme de masses i destinacions madures, reconversió del sector i diversificació del producte, a més d'un turisme responsable i respectuós amb el medi ambient» són, segons explica Sastre, «aspectes que necessàriament han de constituir l'especificitat de la llicenciatura en turisme a la nostra universitat i que, actualment, no són presents a la diplomatura».

La Universitat de les Illes Balears forma part de l'equip que durant un any ha estat treballant en el pla d'estudis de la nova llicenciatura en turisme. «Suposarà un canvi profund de mentalitat de professors i, sobretot, d'alumnes, que hauran de fer una feina més constant», afirmà el director de l'Escola Universitària de Turisme.

La necessitat de convergir cap al nou Espai Europeu d'Ensenyament Superior ha obligat a iniciar un procés de reforma a totes les universitats espanyoles. Una profunda reconversió dels plans d'estudis que permetrà «millorar la qualitat de l'alumnat i adequar-lo a les necessitats del mercat, a més de solucionar els problemes d'intercanvi», explicà el director de l'Escola Universitària de Turisme.

La principal novetat del sistema és la substitució de les assignatures per competències, és a dir, un conjunt d'assignatures, classes pràctiques i treballs individualitzats que l'alumne ha de realitzar per superar cada curs.

Per tot això, representants de 46 universitats de l'Estat on s'imparteixen cursos de turisme aprovaran demà a Barcelona el nou pla d'estudis. La futura llicenciatura en turisme tindrà 32 competències, distribuïdes en 8 àrees, i una durada que, amb tota probabilitat, serà de quatre anys, amb 6.500 hores lectives i un 70% de troncalitat amb la resta d'universitats.

Aquesta és una de les dues propostes debatudes dimarts i dimecres de la setmana passada a Palma per l'equip de treball encarregat de crear el Llibre Blanc dels estudis de Turisme. La segona, més reduïda, tindria una durada de tres anys, amb 5.400 hores lectives. L'Escola de Turisme de la UIB té actualment 800 alumnes i cada any se n'hi incorporen 225 de nous.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris