algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

La matriculació d'alumnes de Palma a la Universitat ha caigut un 16 per cent

Altres municipis com Inca o Manacor mantenen la seva representació al campus

79822

Els estudiants de la UIB prefereixen les diplomatures a les llicenciatures.

CATI ROIG/J.C.P.Palma.
La matriculació d'alumnes de Palma a la UIB ha caigut un 16 per cent en el període 1997-2003 i ha passat de 8.304 a 6.985, segons es desprèn de les xifres oferides ahir per la Universitat en la presentació del programa Data Warehouse. Mentrestant, el nombre total d'alumnes de nou ingrés el darrer any ha crescut un 1 per cent i ha assolit els 3.723.

A l'hora de valorar les xifres, els responsables de l'anàlisi estadística afirmen que no hi ha cap explicació que justifiqui la caiguda d'alumnes de Ciutat, ja que les dades reflecteixen una realitat objectiva. Per conèixer més a fons les causes del descens caldria un nou estudi previst en un futur.

Avui en dia la UIB acull 13.276 alumnes matriculats en cursos de titulació oficial. D'aquests, 13.091 són residents en algun municipi de Balears. En concret, 6.985 d'aquests alumnes vivien a Palma en el moment de realitzar la matrícula aquest curs, mentre que en el 97-98 la xifra era de 8.304.

Altres municipis de l'illa com ara Manacor o Inca han incrementat la representació universitària o almanco no n'han perdut de manera tan considerable com ha passat a Palma. Per exemple, s'ha passat dels 373 manacorins del curs 1997-98 als 393 d'ara.

Aquest fet fa pensar que la disminució d'estudiants de la capital ha contribuït al descens que va patir la Universitat els darrers cinc anys i que sembla que enguany ha remuntat. De fet, des de la UIB es mostren satisfets pel modest increment entorn de l'1 per cent que han experimentat les inscripcions acadèmiques.

La manca d'alumnes és una de les preocupacions de la UIB, especialment a les Balears, ja que els darrers estudis destacaven que només el 24 per cent dels joves entre 18 i 24 anys cursen estudis universitaris, davant el 44 per cent de l'Estat.

Des de la UIB asseguren que un increment del nombre d'universitaris és essencial, «no només per tenir unes elits ben formades, sinó perquè una població amb una correcta formació és el puntal de l'economia del futur».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris