algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Perles Orquidea vol tornar amb una nova fàbrica vora el polígon industrial

La Sala veu amb bons ulls la concessió de l'interès general al solar de l'empresa

62716

L'empresa Orquidea encara conserva una petita activitat a Manacor.


Enmig de tot l'enrenou que està provocant a Manacor la crisi de Majorica -pendent d'un expedient de regulació d'ocupació que afectaria la meitat de la plantilla-, ara pren força la possibilitat que l'empresa de fabricació de perles Orquidea torni novament a implantar la seva producció i exposició a Manacor. Cal recordar que la indústria de perles Orquidea es va veure forçada a abandonar Manacor i a instal·lar-se en uns terrenys arran de la carretera de Montuïri l'abril del 1995. Ara, nou anys després de la polèmica partida, Orquidea podria tornar a Manacor amb unes instal·lacions avantguardistes i totalment competitives dins el mercat el sector perler i bijuter actual.

L'interès real que demostra l'empresa Orquidea d'instal·lar-se novament a Manacor ha estat confirmat pel seu mateix propietari, Albert Forgas, que en declaracions a Diari de Balears ha informat d'un encontre «més que positiu» entre aquesta direcció i el batle de Manacor, Antoni Pastor.

Segons informà Forgas, la propietat d'Orquidea té en propietat uns terrenys d'uns 25.000 metres quadrats situats entre el polígon industrial i la via del tren. Els terrenys en aquests moments estan qualificats com a rústics i per poder instal·lar-hi la futura factoria d'Orquidea, l'Ajuntament i el Consell de Mallorca haurien de tramitar-ne un interès social.

El directiu Alberto Forgas va explicar a aquest diari que el primer edil «es va mostrar molt receptiu davant la nostra intenció de muntar una nova factoria a Manacor». Tanmateix, l'encontre fou un primer contacte que s'ha de repetir en una propera ocasió per acabar de perfilar la disponibilitat de la Sala a requalificar els terrenys.

Albert Forgas justificà la instal·lació a Manacor pel «ganxo econòmic que té la ciutat en el sector de la indústria perlera» i avançà que a Montuïri hi quedaria una representació de les perles Orquidea. Així, Forgas recordà que malgrat tot «la nostra empresa mai no ha abandonat del tot Manacor, ja que a l'entrada de la ciutat hi tenim una botiga i una demostració de la fàbricació de les nostres perles», explicà el directiu de l'empresa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris