algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

El pàrquing Antoni Maura-Parc de la Mar comptarà amb 836 places

Les excavacions del nou equipament començaran a finals de mes


El macroaparcament subterrani que sorgirà de la unió del que ja existeix al Parc de la Mar amb el que es construirà al carrer Antoni Maura comptarà amb 836 places. Així ho anuncià ahir el regidor de Trànsit i Transports de l'Ajuntament de Palma, Àlvaro Gijón, a l'hora d'avançar una sèrie de detalls sobre el futur equipament.

Després de la informació facilitada per Gijón, sabem que el nou pàrquing tindrà un cost de 20 milions d'euros, s'edificarà amb dues plantes i disposarà de tres accessos: des de l'autovia de l'aeroport, des de l'autovia d'Andratx i des de la plaça de la Reina, a més de dues sortides per a vehicles.

Quant al calendari de les obres, les previsions apunten que les excavacions s'iniciaran el proper 23 de febrer. Sis mesos després, i una vegada comprovat que no hi ha restes arqueològiques que impedeixin continuar amb les tasques, s'encetarà el procés d'adjudicació de les obres, que es podrien iniciar a l'octubre i que duraran al voltant de dos anys. Tot es realitzarà, segons confirmà Gijón, amb coordinació amb la comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Un dels aspectes que més preocupen els ciutadans de Palma fa referència als canvis en la circulació que ocasionaran les obres esmentades. En aquest sentit, Gijón assegurà que durant tot el procés es garanteix la sortida cap a la mar, a través del passeig del Born, dels cotxes que vénguin del centre. També es mantindrà obert l'accés al carrer Conqueridor des d'Antoni Maura.

El que sí es tancarà quan comencin les excavacions serà la pujada al centre de Ciutat pel Born. Els cotxes que circulin pel passeig de Sagrera i vulguin acostar-se a Jaume III o al carrer Unió ho hauran de fer per l'avinguda Argentina i el passeig Mallorca.

És possible que el carril estret del Born no torni a obrir-se als no residents, segons el projectat per l'àrea de Trànsit per al futur del passeig, que preveu restringir el trànsit a transport públic, taxis i ACIRE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris