algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Urbanisme decreta el tancament de 35 locals per manca de llicència

Bona part dels establiments són bars sense permís d'obertura

La Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha decretat, en el primer mes i mig del 2004, el tancament de 35 locals per falta de llicència. Entre els establiments que hauran d'aturar la seva activitat es troben 11 bars i cafeteries; 4 restaurants; 3 tallers de cotxes; 3 comerços de menjars preparats; 2 locutoris; una fruiteria; una ferreria; una botiga de materials de construcció; una fusteria; una consulta de cirurgia maxil·lofacial; un centre de la tercera edat; un local de desballestament; un club d'arts marcials; un local per rentar cotxes; una escoleta; un camp de jocs de guerra i, fins i tot, una església evangèlica.

Quant a les causes dels decrets de tancament, en la majoria de casos els locals no disposen de permís d'obertura ni de funcionament. I de vegades aquesta deficiència es combina amb la manca de llicència d'instal·lació.

Segons ha pogut saber DdB, la major part de negocis esmentats encara funciona, tot i que l'ordre de clausura dati del 21 de gener. En aquest sentit, fonts de la Gerència d'Urbanisme indicaren ahir que entre la firma del decret i la notificació als titulars transcorren entre 20 i 25 dies.

Una vegada rebuda la comunicació, els propietaris disposen de 48 hores per cessar en la seva activitat. S'ha de recordar que contra la decisió de l'Administració s'hi pot interposar un recurs de reposició, que en cap cas no paralitza el tancament.

D'altra banda, el grup municipal d'EU-EV demanà ahir que totes les qüestions urbanístiques es tractin amb «uns criteris coherents» i de manera consensuada. Per a això sol·liciten la creació d'una comissió informativa composta per tots els partits amb representació a Cort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris