algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Salut aprova un decret per regular centres de bronzejament artificial

Els establiments tindran tres mesos per adaptar-se a la nova normativa

La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, anuncià ahir l'aplicació d'un decret que regularà l'exercici de l'activitat de bronzejament amb l'emissió de raigs ultraviolats a les Balears. A partir d'ara els usuaris d'aquest servei hauran de signar un consentiment informat abans de sotmetre's al bronzejament artificial, en el qual rebran informació acurada dels riscs que implica aquesta tècnica.

Els locals també hauran de complir un seguit de requisits tècnics, com ara incloure lavabos, vestuaris i dutxes en la quantitat adequada al nombre d'aparells. Les revisions semestrals de les màquines de raigs ultraviolats seran obligatòries i hauran d'estar acreditades per una entitat tècnica autoritzada per la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia.

Quant a la formació del personal d'aquests establiments, el decret que es aprovat divendres passat en el Consell de Govern, recull que tots els operadors d'aparells de bronzejament que no siguin metges, farmacèutics, fisioterapeutes o tècnics superiors d'estètica hauran de passar per un curs de formació previ, amb un mínim de 25 hores (20 de teòriques i 5 de pràctiques), en centres acreditats per la Direcció General d'Avaluació i Acreditació de la Conselleria de Salut i Consum.

El director general d'Avaluació i Acreditació, Jaume Orfila, explicà que aquestes revisions es fan imprescindibles perquè «amb el pas del temps la quantitat de raigs UVA i UVB que dispensen pot variar i resultar perillosa».

Els centres on s'ofereixin sessions de sol artificial hauran de disposar d'un registre de tots els seus clients, en el qual es reflecteixin les característiques de les exposicions, aparells utilitzats i freqüència d'aplicació. Mitjançant el decret es prohibeix l'accés a aquesta tècnica a menors de 18 anys i no es recomana a les dones embarassades.

Els centres de bronzejament gaudeixen de tres mesos per adaptar-se a la normativa. Orfila assegurà que la Conselleria mantindrà una posició de «tolerància mínima» i que es podrà clausurar el local en cas d'incompliment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris