algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El bisbe reunirà demà el Col·legi de Consultors per començar ja la feina

Abordarà el dia a dia administratiu, econòmic i pastoral de la diòcesi

El nou bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, es reunirà demà mateix amb el Col·legi de Consultors del Bisbat de Mallorca, per començar a fer feina en la seva nova diòcesi. Per tant, serà la primera vegada que reunirà aquest òrgan, que ha estat l'encarregat de governar la Diòcesi d'ençà de la desaparició de Teodor Úbeda, fa vuit mesos.

El bisbe Murgui ha de consultar aquest equip format per vuit preveres «per dur a terme alguns actes de caràcter administratiu». A més, aquest organisme ha de ser consultat principalment quan s'aborden temes econòmics, junt al Consell de Temes Econòmics.

En concret, el Col·legi de Consultors que havia format Teodor Úbeda està format per l'administrador diocesà, Andreu Genovart, que havia fet les funcions de vicari general, i per Bartomeu Tauler, vicari episcopal de Palma; Jaume Alemany, vicari episcopal de la Part Forana; Joan Servera, vicari episcopal de temes econòmics; Antoni Pérez, vicari judicial; Joan Bestar, president del Capítol catedralici; Lluc Riera, arxipreste de Palma II o Joan Oliver, arxipreste de Miramar-Vall de Sóller.

Precisament, a causa dels abundants i extensos temes que Murgui ha de tractar, aquesta primera reunió amb el Col·legi de Consultors d'ençà que va arribar a Mallorca està prevista que duri pràcticament tota la jornada. S'ha de recordar que la intenció del nou bisbe és reunir-se la setmana que ve amb les principals autoritats de les Illes i, sobretot, visitar els més necessitats, com ara, malalts, majors i presos. Igualment, vol acudir a la festa del Seminari dilluns.

Mentrestrant, durant aquesta setmana, fins que dissabte sigui consagrat com a bisbe de Mallorca, Murgui es dedicarà principalment a resoldre assumptes privats, segons varen assenyalar ahir fonts oficials del Bisbat.

De fet, el nou prelat de Mallorca, que ha vingut acompanyat de la seva germana i del seu nebot, ha d'adaptar-se abans de tot a l'Illa i «aterrar» en la seva nova casa, el Palau episcopal. Precisament, el Bisbat de Mallorca s'ha encarregat de fer net l'edifici i de pintar les zones més deteriorades. Igualment, els articles personals de Teodor Úbeda s'han tret de les noves dependències de Murgui.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris