muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Els arquitectes volen que una mesa professional debati el Pla territorial

Reclamen que el Consell pugui controlar la disciplina urbanística

J. TORRES. Palma.
El degà del Col·legi d'Arquitectes de Balears, Lluís Corral, demanà ahir al Consell que sigui una «mesa professional» qui avaluï les al·legacions presentades al Pla territorial de Mallorca, a fi que la planificació respongui a les necessitats de tots els sectors implicats. El text es troba fins dia 27 en període d'exposició pública i fins ara només ha rebut 16 al·legacions, una del Col·legi d'Arquitectes.

Aquesta fou una de les reclamacions que el màxim responsable dels arquitectes va defensar en la primera sessió de les Jornades de debat del Pla territorial, organitzades pel Consell de Mallorca i pel Col·legi d'Advocats per donar a conèixer el marc nou que haurà de regir l'ordenació territorial de l'Illa.

En una intervenció força crítica, el degà dels arquitectes també demanà una «major reflexió» abans d'aplicar el Pla territorial i que el Consell pugui participar en el control de la disciplina urbanística, «que tant costa als ajuntaments». En aquest sentit, va proposar la creació d'un òrgan de gestió i aplicació de la normativa que també compti amb els ens locals i que «respongui a criteris reals».

Corral va qüestionar els índexs de densitat fixats per al creixement urbanístic, amb 100 habitants prevists per hectàrea, perquè suposaran un consum ràpid de sòl i un increment del preu de l'habitatge. Això impedirà la construcció de pisos protegits.

El degà també va exigir «solucions noves» per millorar les zones turístiques, mesures especials de protecció dels nuclis històrics; dels nuclis rurals respecte de l'impacte industrial; més coherència en la regulació del sòl rústic entre municipis, més concreció en la delimitació de les àrees de risc o que es reconsideri l'ordenació estàtica de les zones agràries.

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, inaugurà les ponències, que continuen avui, desitjant que serveixin perquè la societat obtengui més informació sobre el procés de presentació d'al·legacions al Pla territorial i hi pugui participar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris