algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'Estat ampliarà la quota d'immigrants temporers al sector agrari de les Balears

La patronal Unió de Pagesos ja té concedits 290 treballadors

L'Estat ampliarà les quotes de treballadors immigrants temporers a les Balears per tal de satisfer les necessitats del sector agrari. Per aquest motiu, el delegat del Govern, Miquel Ramis, i la consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner, es reuniren ahir matí per acordar un protocol que faciliti als empresaris les tasques de contractació.

La mesura tan sols afectaria la patronal Asaja, ja que Unió de Pagesos sol·licità per a enguany un contingent de 290 treballadors -la majoria magribins-, dels quals «50 ja tenen nom i llinatges i un lloc de feina». El Ministeri d'Interior és l'encarregat d'establir la quota anual per comunitats autònomes per a la contractació de treballadors estrangers, els quals únicament estan autoritzats a estar a l'Estat pel període de temps que hagin estat contractats. El 2003 es concedí l'autorització a 215 treballadors a les Balears.

Amb freqüència, aquesta quota és insuficient per cobrir la demanda de treballadors que necessiten els empresaris agraris en èpoques puntuals a les Illes. La manca de previsió per part d'Asaja ha estat el motiu pel qual Ramis i Moner acordassin ahir vies de suport per satisfer les seves necessitats. «Davant aquesta eventualitat, no hi haurà cap problema a ampliar la quota de treballadors de temporada. Per això, agilitarem al màxim la tramitació dels expedients», afirmà Miquel Ramis.

Per la seva banda, la consellera Moner anuncià que aquesta mateixa setmana es reunirà amb els empresaris del sector per recollir les seves propostes. La responsable autonòmica comentà que la majoria de llocs de feina oferts són «per a la recollida de fruita, hortalisses i ametles».

El delegat del Govern explicà que, per poder venir a fer feina a les Balears, «els treballadors temporers han d'acreditar que tenen bitllet de tornada al seu país d'origen i el període màxim d'estada a la comunitat oscil·la entre els sis i els nou mesos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris