algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El PSIB veu «il·legal» la taxació de Costa Nord i vol el «cap» de Flaquer

El Parlament no demanarà el descompte aeri per als extracomunitaris

El diputat socialista Antoni Diéguez va considerar ahir «il·legal» la taxació que va fer el Govern abans de comprar el centre cultural Costa Nord a l'actor Michael Douglas. El socialista va demanar la dimissió del conseller de Turisme, Joan Flaquer, per la seva participació en una operació que qualificà de «nyarro» i d'«escàndol polític».

El socialista va defensar una moció en la qual demanava al Parlament que rebutjàs l'actuació «oscarantista» i «fraudulenta» del Govern. La majoria de PP i UM va impedir que prosperàs el requeriment. Diéguez acusà Flaquer de «mentir» al Parlament i d'haver consentit que la compra de Costa Nord es basàs en una taxació «il·legal», perquè s'havia fet seguint una norma ja derogada.

La compra del centre cultural -que inclou les instal·lacions, els drets d'una pel·lícula de 14 minuts en què participa Douglas, el compromís de l'actor per promocionar Balears en diverses fires i la compra d'algunes marques- costà a la Comunitat 4,4 milions d'euros. Segons el socialista, l'acord de compra «obliga» el Govern a mantenir l'activitat de les instal·lacions i a pagar la plusvàlua municipal per la venda. També impediria, segons el diputat, l'ús de la imatge de l'actor, que queda limitada a «fullets antics».

El diputat va denunciar així mateix que la taxació s'havia feta sobre plànols i no tenia en compte que l'activitat cultural del centre s'havia de mantenir. A més, el conseller no tendria plena autorització per executar la compra i Douglas no hauria facturat l'IVA per la seva participació en la pel·lícula.

La resta de l'esquerra donà suport al socialista, mentre que el diputat del PP, Gaspar Oliver, defensà que la compra de Costa Nord fou «ajustada», que la seva valoració és superior al preu pagat i que tindrà un impacte positiu en la promoció turística. Oliver acusà el PSIB de «desviar l'atenció».

Per altra banda, el Parlament va rebutjar ahir una proposició no de llei d'Esquerra Unida-Els Verds -amb el suport del PSIB i el PSM- en la qual es demanava al Govern central que modificàs la legislació per tal que els extracomunitaris residents a les Balears poguessin accedir al descompte aeri del 33%. Finalment es va aprovar un projecte de llei que autoritza ajuts electorals als partits per valor de 976.650 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris