algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

La Comissió Europea investigarà l'ampliació de l'aeroport de Palma

El PSM sospita que es pot incomplir alguna directiva ambiental

A petició del PSM, la Comissió Europea investigarà el projecte d'ampliació de l'aeroport de Palma. Els nacionalistes volen saber si les obres compleixen la Directiva del Consell Europeu sobre la conservació d'hàbitats naturals. Aquest és el segon gran projecte d'infraestructura pública a Mallorca que Brussel·les sotmet a una auditoria ambiental. El primer va ser el polèmic traçat d'autovia entre Inca i Manacor.

En un comunicat de premsa, el PSM manifesta que «ens hem dirigit a la Comissió de Medi Ambient de la Unió Europea per saber si aquesta tenia coneixement del projecte d'ampliació de Son Sant Joan».

Els nacionalistes han informat la comissió europea que el projecte «afecta una superfívie de no menys de 596.300 metres quadrats, en la qual es troba una zona humida residual en bones condicions ambientals per la seva diversitat i per la presència tant d'espècies molt poc comunes al litoral illenc -herbassar de ruppia, canyet i joncs marítims- com per les abundants aus -corb marí, guàtlera, tórtora comuna i estornells. La iniciativa del PSM s'ha tramitat a través de l'eurodiputat Joan Vallvé de Convergència i Unió, formació amb la qual els nacionalistes tenen una aliança electoral en el Parlament Europeu.

El partit illenc també ha comunicat a la Comissió Europea de Medi Ambient que «a la franja litoral, a 300 metres escassos de l'aeroport, hi ha el Carnatge i el Coll d'en Rabassa, una zona catalogada com a Àrea Natural d'Especial Interès i, per tant, de gran importància natural».

Per la seva banda, la comissària europea de Medi Ambient, Margot Wallström, ha comunicat als nacionalistes que «la comissió no té coneixement de les obres d'ampliació de l'aeroport de Palma». Per aquest motiu, es dirigirà a les autoritats a fi d'obtenir la informació necessària per avaluar la repercusió del projecte sobre el medi ambient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris