algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Palma tindrà un pla municipal sobre drogues abans de l'estiu

Serveis Socials treballa sobre l'avantprojecte aprovat el maig del 2003

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament, Margalida Ferrando, confirmà ahir que Palma disposarà d'un pla municipal de drogues abans d'aquest estiu. I és que en aquests moments hi ha sis àrees de Cort treballant sobre l'avantprojecte aprovat en la sessió plenària el maig del 2003. En aquell ple també s'acordà presentar un text definitiu en el termini d'un any i complir així el que disposa l'Estratègia Nacional de Drogues, que «obliga» totes les ciutats de més de 20.000 habitants a tenir un programa propi.

Les regidories de Dinamització Ciutadana; Joventut i Esports; Treball, Economia i Comerç; Sanitat i Consum; Educació i Cultura i Seguretat Ciutadana, sota la coordinació de Serveis Socials, estan elaborant una proposta de continguts que marcarà les línies d'actuació en matèria de drogodependències. En aquest sentit, i segons indicà Ferrando, el pla municipal de drogues incidirà bàsicament en la prevenció del consum i la reinserció social d'extoxicòmans.

«Articularem tallers i cursos de prevenció dirigits a les escoles i a les famílies, i oferirem tota casta d'informació a cadascun dels centres de Serveis Socials que hi ha a Palma», declarà Ferrando abans de recordar que en matèria de tractament de drogodependències la competència és de la Comunitat Autònoma.

Per la seva part, el grup municipal d'EU-EV advertí ahir de la urgència de tenir un pla de les característiques esmentades, «ja que Palma és l'única gran ciutat que no compta amb aquest recurs». Segons manifestà el regidor de la coalició Antoni Esteve, «l'absència d'un pla fa que Cort perdi anualment 80.000 euros de finançament estatal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris