algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El Pla d'habitatge no convenç i el sector demana més sòl per edificar

Volen que es penalitzin les plantes baixes per incentivar la construcció

El president del Col·legi d'Aparelladors de les Balears, Jaume Gibert, insistí novament en la necessitat de «penalitzar» les plantes baixes per tal d'incentivar la construcció, especialment a Palma. Gibert afirmà que els incentius fiscals i subvencions que preveu el nou pla d'habitatge del Govern «són positius però no resoldran el problema».

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, reuní ahir horabaixa els representants del sector -promotors, constructors, aparelladors, administradors de finques, agents de la propietat, arquitectes i economistes, a més de representants dels consells insulars- per tal de donar-los a conèixer els trets essencials del nou Pla d'habitatge 2004-2008, aprovat divendres passat pel Consell de Govern.

La baixada d'imposts en les transmissions de béns patrimonials i la subvenció del 50% en el lloguer d'habitages són dues de les mesures que inclou aquest ambiciós pla, dotat amb 103 milions d'euros i que a més preveu la construcció de 2.000 nous pisos. «Els incentius no són suficients, tot i que és d'agrair que s'hagi fet un pla addicional del de protecció oficial», afirmà Gibert.

La representant de l'Associació de Promotors, Maria Antònia Fuster, declarà que «tota iniciativa que serveixi per esmenar l'escassesa d'habitage és positiva». En relació al pla del Govern, Fuster assenyalà que «es tracta tan sols d'una primera passa». Per la seva banda, el president dels aparelladors destacà que «entre el 45 i el 50% del preu dels pisos depèn de la manca de sòl. L'Executiu té l'obligació de fer emergir solars per poder construir sense consumir més territori».

Durant més de dues hores, la consellera Cabrer explicà als representants dels diferents col·lectius implicats amb el món de la construcció i del negoci immobiliari les «excel·lències» del Pla d'habitatge. A la baixada d'imposts per abaratir els pisos i la subvenció dels lloguers, cal afegir els ajuts a la rehabilitació i la creació d'un «banc» de pisos. A més, el Govern possibilitarà urbanitzar determinats terrenys sense esperar l'aprovació del pla parcial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris