algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El bisbe Murgui demana temps

El nou prelat arribà ahir a Palma amb la intenció de ficar-se com més prest millor en la realitat de Mallorca

90660

Murgui i Genovart demostrant alegria pel retrobament a Mallorca.


El nou bisbe de Mallorca, Jesús Murgui Soriano, que arribà ahir a Son Sant Joan procedent de València per prendre possessió dissabte del seu nou càrrec, demanà «temps» abans de decidir quin camí prendrà l'Església mallorquina els anys vinents en relació amb els temes socials i lingüístics. Aquestes qüestions havien estat prioritàries durant el mandat de Teodor Úbeda, i en alguns cercles eclesiàstics i laics hi ha expectació per saber com els tractarà el nou prelat.

Murgui va trepitjar ahir terra mallorquina devers les 19.00 hores acompanyat per una part de la seva família i mostrant una gran humilitat.

El bisbe va ser rebut pel cap de protocol de l'aeroport de Son Sant Joan, Mateu Cladera, i pels membres del Col·legi de Consultors: l'administrador diocesà, Andreu Genovart; Bartomeu Tauler; Jaume Alemany; Lluc Riera; Joan Oliver i Antoni Pérez. L'altre membre d'aquest òrgan, Joan Servera, no es pogué desplaçar a Son Sant Joan per problemes personals.

Murgui explicà que arriba «amb molta il·lusió i amb moltes ganes de venir a treballar i a servir la Diòcesi de Mallorca», i encara amb la «sorpresa» del seu nomenament. Tanmateix, «espiritualment» ve preparat perquè ha pogut gaudir d'un «retir» només interromput «pel mòbil». De fet, ironitzà recordant un dels sants més venerats a Mallorca, sant Antoni Abat: «Si quan hagués estat al desert per retirar-se hagués tingut un mòbil, no sé què hauria fet».

Així, el nou titular assegurà que de moment el seu programa pastoral no és cap altre que «conèixer» i venir sense «idees preconcebudes ni pensaments a priori». Assegurà, doncs, que farà «allò que el Senyor em diu».

Tanmateix, en demanar-li quines passes es faran en relació amb els temes socials i lingüístics, pels quals tan preocupat es mostrà el seu predecessor, assegurà que «necessitaré temps» i demanà «paciència». Recordà que «vaig tenir la sort de conèixer Teodor Úbeda i ell va prendre decisions quan ja duia 10 o 15 anys a Mallorca; jo necessite això mateix: conèixer i després tractaré de servir tan bé com pugui», va concloure.

Així i tot, Murgui ja té una experiència anterior a Menorca, on residí dos anys, i creu que «em servirà molt allò que vaig viure a l'illa veïna, sobretot per comprendre les persones». En qualsevol cas, també està convençut que la realitat de les dues illes és «prou distinta».

Mentre es prepara per conèixer Mallorca, el bisbe es mantindrà «tancat» a ca seva, enllestint els darrers detalls de la cerimònia. La setmana vinent vol visitar ja «els més necessitats» i les autoritats i acudir a la festa del Seminari, la Càtedra de Sant Pere.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris