muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

El Govern celebrarà el dia 29 l'acte central de la Diada de les Balears

Aprovarà divendres les medalles d'or i els premis Ramon Llull


El Govern celebrarà l'acte central de la Diada de les Balears el dia 29 de febrer, si bé aquesta festa es commemorarà de manera oficial el primer de març. Per a diumenge dia 29, l'Executiu balear ha organitzat un acte, a partir de les 19 hores a la Llonja, amb vista al lliurament de les medalles d'Or de la Comunitat i als premis Ramon Llull.

El Govern ha d'aprovar divendres mateix la llista amb el nom o amb els noms de les persones que seran distingides amb la Medalla d'Or de la Comunitat. Quant als premis Ramon Llull, els portaveus dels grups parlamentaris hauran de consensuar aquesta setmana la proposta per a la concessió dels guardons.

La reunió dels diversos partits podria ser entre avui i demà. De fet, la setmana passada Jaume Matas instà els integrants de l'oposició a exposar els suggeriments oportuns per a les distincions d'enguany. A més de l'acte institucional de diumenge dia 29, que tindrà una intervenció del president autonòmic, el Govern ha organitzat una trobada de cases regionals al passeig de Sagrera. Així mateix, hi ha prevista una mostra dels diferents ajuntaments de les Illes al Born.

Com ja és tradicional, la Diada de les Balears inclourà una vegada més el mercat ambulant medieval, als voltants del Consolat de la Mar. Per al dia 1 de març, el protagonisme de les celebracions passarà al Parlament. El president de la Cambra autonòmica, Pere Rotger, pronunciarà el seu primer discurs institucional, en un acte previst per a les 12 hores. Després, ja per a l'horabaixa, el Parlament ha organitzat un concert a la Seu.

La gran novetat d'aquesta edició de la Diada de les Balears es reserva per al dia 2. L'Executiu ha decidit que el Conservatori de Palma aculli l'escenificació d'una òpera cantada en català, un fet insòlit a les Balears. El primer de març es commemora l'aprovació per part del Congrés de l'Estatut d'Autonomia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris