muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

La correcció de les proves de català s'allarga 31 dies més del previst

El Govern admet que és «impossible» donar els resultats el 3 de març

El conseller d'Educació i Cultura ha ajornat 31 dies la publicació dels resultats dels certificats A, B, C, D i E, de la convocatòria del mes de gener de la Junta Avaluadora de Català (JAC). En principi, s'havien de conèixer dia 3 de març però, després que la major part dels col·laboradors de la JAC es rebel·lassin, Educació no podrà publicar-los fins dia 5 d'abril. Més d'un centenar d'examinadors i correctors que col·laboraven amb la JAC decidiren proposar un aprovat general per protestar contra les mesures lingüístiques anunciades per Fiol.

La Conselleria admet que la modificació del calendari es deu a «la situació provocada pels incidents ocorreguts en les proves que van tenir lloc el dia 18 de gener de 2004, en les quals els examinadors de la Junta Avaluadora de Català van proposar atorgar la màxima qualificació en les proves orals i escrites dels examinands que s'havien presentat a les proves del certificat C».

La situació es va agreujar també pels incidents provocats dies 25 i 31 de gener, ja que en aquestes convocatòries no es varen poder realitzar les proves orals del nivell A, B i D. Igualment, dia 25, per manca d'auxiliars d'aula, la JAC no va poder efectuar les dels nivells B i E a Eivissa. A més, dia 31 més d'una trentena de candidats a obtenir els certificats A i D es varen negar a fer els exàmens a Menorca perquè consideraven que el Govern no havia complert les bases de la convocatòria.

Davant això, l'Executiu ha reconegut que l'elevat nombre d'exàmens per corregir i les proves orals pendents de realitzar fan que resulti «materialment impossible poder complir el calendari previst» i, per tant, «esdevé necessari establir una nova data per a l'exposició dels resultats de les proves del mes de gener, dels certificats A, B, C, D i E, inicialment prevista per al dia 3 de març». Així, «les proves escrites dels certificats B i E que havien de tenir lloc el 25 de gener a Eivissa es duran a terme el dia 22 de febrer». Igualment, segons la decisió del conseller, tots els candidats hauran de fer les proves orals, que es convocaran abans de dia 29 de febrer.

Amb aquestes decisions, queden sense efecte les que el president de la JAC, Miquel Melià, va prendre enmig dels incidents, quan es va comprometre a tenir els exàmens corregits en 20 dies. L'Assemblea de Col·laboradors de la JAC ja va advertir que seria impossible corregir les proves de català en 20 dies i publicar-ne els resultats dia 3 de març després que el Govern prescindís d'ells.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris