muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Els pares no entenen per què Son Dureta no aïllà abans els infants malalts

Sis dels infants n'han presentat símptomes i 19 estan en observació

Els pares dels infants afectats la setmana passada pel virus sincitial respiatori (VRS) recriminen a Son Dureta que no els aïllassin amb més celeritat. Segons Rafel Gelabert, pare de dues bessones prematures, «el gran problema és la falta d'espai». Segons ell, «el virus es transmet amb molta de facilitat, i una vegada detectat el primer cas es va fer una separació psicològica més que física».

Gelabert argumentà que diumenge, quan els pares arribaren a la unitat de cures mitjanes, «ens anunciaren que hi havia una zona d'infectats i una altra dels qui no hi estaven». Les mesures eren que «el personal que atenia els infants afectats no atengués els altres, però tots continuaven en una mateixa sala separats per una mampara».

Ricardo la Casa, també pare de bessons, retragué que «el virus s'ha generat per l'acaramullament dels nadons». I afegí que «tot el personal ha obrat molt bé, però on hi caben 12 criatures n'hi ha 20». Mary Ann Cádiz és la mare de l'infant que presentà els símptomes dissabte. Segons ella, «s'haurien de controlar les visites: a la unitat hi entra molta de gent i no tothom pren les mesures higièniques necessàries».

No va ser fins ahir que Son Dureta habilità dues sales per separar de manera física els petits amb resultat positiu quant a l'anàlisi del virus i els qui, tot i haver-hi estat en contacte, no n'han presentat símptomes. La doctora Joana Maria Román, cap de Pediatria del centre, explicà que hi ha un equip específic per atendre aquests bebès.

Ahir els sis infants amb símptomes de bronquilitis, patologia provocada pel virus, romanien a la quarta planta de l'hospital maternal. Per contra, els 19 que compartien sala amb ells han passat a una zona específica i són sotmesos a controls estrictes per descartar noves infeccions. L'equip de medicina preventiva inicià ahir la desinfecció a la sala on es detectà el brot i s'espera que en un termini de 48 hores torni a ser operativa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris