algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Munar tanca la seva primera crisi del Consell d'aquesta legislatura

Ahir prengueren possessió els nous càrrecs de l'Executiu insular

La sobtada mort de Ferran Trujillo i la seva conseqüent substitució al capdavant del departament de Presidència ha estat un més dels motius aduïts per la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, per realitzar una sèrie de modificacions a quatre àrees de govern de la institució insular, les primeres des de la seva constitució. Ahir se celebrà a la seu de Palau Reial la cerimònia de presa de possessió dels nous càrrecs.

Entre els canvis més importants, destaca l'entrada de Jaume Albertí i Tomàs Cantallops, que relleven els «crítics» d'Unió Mallorquina Bernat Bauzà i Joan Comas, a les direccions insulars de Joventut i de Programes i Ocupació, repectivament. La seva substitució ja va ser anunciada a finals de gener, quan Munar informà de la primera remodelació del seu executiu.

La sala d'audiències del Consell acollí ahir migdia la presa de possessió dels nous càrrecs de l'equip de Govern de Maria Antònia Munar. Qui fins ara ha estat director insular de Funció Pública, Francesc Buils, és des d'ahir el nou conseller executiu de Presidència. La direcció insular de Relacions Institucionals l'ocuparà Josep Lliteres, mentre que Guillem Ginard serà el nou director insular de Cultura. Les àrees de Joventut i de Programes i Ocupació, estaran dirigides per Jaume Albertí i Tomàs Cantallops.

Munar rebé amb paraules de felicitació el nou conseller i els quatre nous directors insulars. La presidenta del Consell de Mallorca tingué també un record pel desaparegut Ferran Trujillo. «La tristor de la seva mort sempre ens acompanyarà», digué Munar.

Aquesta és la primera remodelació que afronta Maria Antònia Munar des de l'inici de legislatura. Una reestructuració de l'organigrama del Govern insular que ja va ser anunciada a finals de gener i que finalment ha afectat quatre direccions insulars. A totes elles es va haver d'afegir la «dolorosa» substitució del conseller executiu del Departament de Presidència. Des d'ahir, Buils n'ocupa el càrrec.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris