algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Govern i Consell rebutgen aparcar les autovies per no perdre doblers de Madrid

El president Matas parla de «consensuar tot allò que sigui possible»

LL.G./J.C.P. Sóller/Palma.
El Govern i el Consell de Mallorca no fan comptes fer marxa enrere ni un centímetre en els seus plantejaments en relació a les autopistes i autovies que tenen previst construir en els pròxims anys. El president Jaume Matas i el conseller de Departament del Territor del CIM, Bartomeu Vicens, varen coincidir plenament que «seria una irresponsabilitat renunciar als doblers de Madrid».

Matas i Vicens es ratificaren ahir en les seves posicions després que prop de 50.000 persones sortissin al carrer dissabte per condemnar la política territorial del PP i UM.

Bartomeu Vicens va ser molt expeditiu en declarar que «cap manifestació ens farà mofificar els nostres plantejaments sobre el Pla de carreteres». El responsable insular de política territorial afirmà que «si bé puc entendre els manifestants, nosaltres tenim la responsablitat de tirar endavant un país. No parlam d'una autovia sinó de tot un model de xarxa viària. Hem de renunciar a tot això per 30 quilòmetres d'autovia entre Inca i Manacor? Pens que seria una irresponsabilitat».

Durant la inauguració oficial de l'obra del transvasament de sa Costera, que va tenir lloc ahir a Sóller, el president de la Comunitat Autònoma, Jaume Matas, va fer referència directa «a les inversions que arriben des de Madrid» en clara al·lusió (encara que no les esmentà directament) a la manifestació de dissabte.

Aixecant el to de veu i en castellà, Matas va afirmar que «nosaltres no renunciarem als doblers de Madrid que arriben per solucionar els problemes d'energia, de residus, d'infraestructures i de carreteres que ens permetran posar-nos al mateix nivell d'altres comunitats autònomes. No deixarem perdre aquests doblers», insistí, «perquè sí que necessitam aquest finançament per tal que Mallorca tengui les infraestructures que es mereix i de les quals ja gaudeixen els ciutadans d'altres comunitats autònomes». Matas recordà que en total es rebran «més de 9.000 milions d'euros».

Posteriorment, el president va respondre a les preguntes dels periodistes sobre les possibles rectificacions per part del Govern davant la multitudinària manifestació de dissabte. El president remarcà que la manifestació indica que els projectes «s'han de consensuar en tot allò que sigui possible, però sempre sense renunciar als projectes que varen quedar ben clars al programa electoral mitjançant el qual vàrem obtenir un suport majoritari».

A la pregunta de si aquests doblers no es podrien igualment acceptar però destinar-los a projectes més consensuats, Jaume Matas va respondre que «ja havia contestat aquesta pregunta, malgrat que per ventura es possible que algú no li agradi la resposta», va afirmar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris