muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Denuncien nous robatoris de galls de brega en quatre finques de sa Pobla

Bartomeu Duran, un dels afectats pels assalts, ha interposat nou denúncies en els darrers anys

Quatre finques de sa Pobla dedicades a la cria de galls de brega han estat assaltades les darreres setmanes per bandes de lladres que han buidat les gàbies, segons informaren ahir alguns dels afectats. Un d'ells, Bartomeu Duran, explicà que en els últims anys ha presentat «almenys nou denúncies» davant la Guàrdia Civil, encara que els exemplars sostrets gairebé mai no són recuperats.

La setmana passada una finca ubicada a la carretera de Binissalem, molt a prop de Biniagual, sofrí un espectacular assalt de matinada per part de diversos individus que s'apoderaren d'un total de 60 galls de brega, valorats en gairebé 300 mil euros.

La Benemèrita instrueix les diligències per aquest incident, però d'acord amb les dades facilitades ahir no es tracta d'un robatori aïllat, sinó d'una cosa molt freqüent a les granges de l'Illa. Les bregues de galls, en realitat, estan prohibides a Mallorca des de fa uns anys. Les finques de cria, tot i així, existeixen perquè els seus responsables viatgen a la Península -sobretot a Sevilla o a Las Palmas- per participar en bregues legals. Aquestes propietats, disseminades entre Manacor, Muro, sa Pobla, Binissalem, Alaró i Palma, principalment estan molt controlades per les bandes de delinqüents.

Bartomeu Duran relatà ahir que en el darrer robatori que sofrí «s'endugueren 14 galls de brega, però se'n deixaren un. Doncs bé, als pocs dies tornaren i també l'agafaren». El pagès, de 56 anys, fa més de 25 que es dedica a la cria de galls i tots els exemplars que desaparegueren de les seves instal·lacions «eren de gran qualitat». Als quatre criadors de sa Pobla els han sostret, en els últims mesos, un total de 70 galls.

Darrere de tota aquesta màfia s'amaguen, segons confirmaren fonts policíaques, grups d'individus d'ètnia gitana que aconsegueixen els exemplars o bé robant-los personalment o bé encarregant les sostraccions a toxicòmans a canvi d'un simbòlica quantitat de doblers o d'una paperina de droga. En aquest sentit, Bartomeu Duran recordà ahir que en una ocasió aconseguí descobrir qui li havia pres les aus i el lladre, penedit, li confessà: «Em sap molt de greu, però ho faig per aconseguir droga».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris