muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Un equip de deu policies cerca el jove mallorquí desaparegut a l'Amazones

La mare i la germana viatgen a Colòmbia per seguir de prop les tasques de recerca

57280

El jove Marc Bertrà Olives exercia de professor a Bogotà.

Un equip format per deu policies francesos, de la Comissaria Central de París, es troba ja a l'Amazones per cercar Marc Beltrà Olives, el professor mallorquí que porta més d'un mes desaparegut a la selva. La seva mare i la seva germana arribaran en les pròximes hores a Colòmbia.

Els deu agents que ja estan sobre el terreny, seguint la pista de Marc, són especialistes en muntanya i recorreran en els pròxims dies la mateixa ruta que seguí el mallorquí quan deixà Bogotà en direcció als pobles de Leticia, Benjamín Constante i Atalaia do Norte.

L'equip pertany a la Comissaria Central de París i els efectius que el formen són especialistes en muntanya. Marc, palmesà de naixement, vivia fins l'any passat a França, on havia cursat la carrera de Filologia. En finalitzar els estudis obtingué una beca per exercir com a professor de francès a la Universitat Javeriana de Bogotà i el novembre, aprofitant que tenia vacances, decidí fer les maletes i viatjar a l'Amazones. El dia 2 de gener se li perd la pista en un control policíac a prop del poble de Leticia, a la frontera entre Colòmbia, Brasil i Perú, i des de llavors la seva família repartida entre Mallorca i França espera anguniosament notícies d'ell.

Juan Ramón, el seu pare, resideix a l'illa i s'està mobilitzant per aconseguir ajuda de les autoritats diplomàtiques espanyoles i d'Interpol. La seva exdona, i mare de Marc, viu a París, amb la seva altra filla, i entre avui i dimecres arribaran a Colòmbia, on tenen previst seguir de prop la recerca del jove.

Begoña, l'actual dona de Juan Ramón, declarà ahir que en els últims dies no s'havien tingut cap tipus de notícies sobre el parador de Marc, encara que en una pàgina d'Internet s'informà que la Policia «de no se sap molt bé de quin país» havia trobat objectes d'ell en una ruta de l'Amazones: «També digueren que l'havia segrestat la guerrilla i ningú no ha reivindicat res», afegí.

El filòleg mallorquí és un excursionista consumat, i ha viatjat per tota Europa i altres continents. Per realitzar la ruta per l'Amazones deixà la seva targeta de crèdit i algunes pertinences a un amic, i sortí tot sol. A mitjan desembre havia d'estar de tornada a Bogotà, i el 2 de gener, suposadament, fou detectat a un control policíac. Des de llavors, cap notícia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris