nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

S'inicia la millora de l'arxiu històric municipal al claustre de Sant Domingo

Les tasques de condicionament finalitzaran abans de l'estiu

C. MORENO. Inca.
L'Ajuntament d'Inca ja ha iniciat els treballs d'adequació i condicionament del nou arxiu històric municipal, que es troba ubicat a les dependències rehabilitades del claustre de Sant Domingo. Les tasques, que consisteixen en la posada al dia del fons documental, està previst que finalitzin abans d'aquest estiu.

Precisament el batle d'Inca, Pere Rotger; el regidor de Cultura, Tomeu Martínez, i el cronista oficial de la vila, Gabriel Pieras, presentaren ahir el pla arxivístic de l'Ajuntament i visitaren les dependències del claustre de Sant Domingo, que acolliran tot el fons documental i que ocuparà una superfície de 92 metres quadrats d'instal·lació d'estanteries. També es disposarà d'una sala de consulta i de catalogació.

El pressupost total d'aquest pla arxivístic és de 36.000 euros, que es destinaran a la contractació d'un arxiver municipal, la posada de la infraestructura i materials necessaris per allotjar l'arxiu, a més de la difusió i promoció de l'arxiu.

En aquest sentit, el regidor de Cultura indicà que «tenim previst demanar una ajuda al Consell de Mallorca per fer front a aquest cost; així mateix disposam d'una partida de l'any passat que puja a uns 2.900 euros, que ens servirà per iniciar tota l'adequació».

En aquests moments, estan duent a terme les tasques de condicionament de l'espai i, segons informà Bartomeu Martínez, posteriorment està previst que dos o tres becaris de la Universitat de les Illes Balears s'encarreguin de la catalogació del fons documental. Ara està en estudi i preparació la creació de l'àrea de digitalització de documents, com també la formació d'una base de dades d'Inca.

En aquests moments, l'arxiu històric municipal, que guarda fins i tot alguns pergamins del segle XIII, no es pot consultar i és dins capses amb motiu del seu trasllat quan s'inaugurà el claustre de Sant Domingo el mes d'abril passat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris