bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

L'Ajuntament cobrarà una taxa pel servei d'ajuda a domicili

Fins ara, Serveis Socials oferien aquesta ajuda de manera gratuïta

E. DÀVILA.Sta.Margalida.
El ple de l'Ajuntament de Santa Margalida va aprovar ahir, amb els vots en contra de PSOE i PSM i l'abstenció d'UM, l'ordenança que regula la taxa per a la prestació del servei d'ajuda a domicili. Per primera vegada els usuaris del servei hauran d'abonar 6 euros l'hora si demanen aquest servei al matí i 8 euros si el sol·liciten el capvespre.

Durant el ple es van introduir una sèrie de modificacions en l'ordenança, en les quals s'inclouen exempcions i ajudes. Així, podran disposar del servei gratuït només aquelles persones amb una renda mensual més d'un 60% inferior a la pensió mínima.

En aquest sentit, el portaveu del PSOE, Miquel Cifre, va mostrar el «rebuig total» del seu grup per la implantació d'aquesta mesura, que va qualificar de «vergonyosa», i va anunciar que «impugnaran l'ordenança». Cifre va insistir que «aquest servei ha de continuar sent totalment gratuït, perquè està dirigit a un col·lectiu que té unes necessitats físiques i psíquiques i que ha de menester la solidaritat de tots. Crec que amb aquesta proposta el PP demostra una total manca de sensibilitat».

El portaveu socialista va sol·licitar a més que es consideràs la proposta que el PSOE va realitzar a la comissió informativa, en la qual sol·licitava que «es tingui en compte la capacitat econòmica i el patrimoni de les persones que demanen aquest servei i no sols la pensió». La proposta va ser rebutjada per l'equip de govern.

Per la seva banda, el portaveu del PSM, Antoni Reus, va sol·licitar a l'equip de govern (PP-CPU) que «s'estudiï amb més profunditat l'ordenança i es trobi una solució més adequada, perquè aquests preus són molt alts». La Sala cobrarà també pel servei de bugaderia, amb un cost de 6 euros al mes; i el de dutxa, també de 6 euros mensuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris