nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Inaugurades les polèmiques obres del passeig marítim de la Colònia

S'han executat amb un pressupost de gairebé cinc milions d'euros

M. PUIGRÒS.Ses Salines
La polèmica actuació desenvolupada a la Colònia de Sant Jordi al llarg de 3'7 km per adequar al paisatge el límit urbà de la localitat va ser inaugurat de manera oficial ahir pel secretari d'Estat d'Aigües i Costes, Pascual Fernández, acompanyat pel conseller de Medi Ambient del Govern balear, Jaume Font.

Les obres s'han executat en dues fases, que han tingut un pressupost total de gairebé 5 milions d'euros. Entre els objectius fixats a l'hora de projectar la millora del litoral al nucli costaner, hi havia el d'assegurar el trànsit per a vianants al llarg d'aquests 3'7 quilòmetres connectant les platges del Port i des Coto.

També es pretenia ordenar el trànsit rodat i recuperar l'ús públic de zones ocupades de manera il·legal. Així mateix, la reforma permetrà l'accés a les diverses platges de la gent amb mobilitat reduïda. Les feines d'adequació paisatgística del límit urbà de la Colònia s'han desenvolupat en dues fases de 1.800 metres cada una. El marc de la primera ha estat entre el carrer de la Llonja i la plaça de Cristòfol Colom. Quant a la segona, ha anat des del carrer esmentat fins a la platja des Coto.

Al llarg de tot el recorregut s'ha limitat l'accés als vehicles amb el fi de crear la zona per a vianants. A més, s'han eliminat lloses de formigó per tornar a la roca el seu estat natural i s'ha dotat de mobiliari urbà i d'enllumenat tota la zona.

El secretari d'Estat d'Aigües i Costes assenyalà que la intervenció responia a «la necessitat de solucionar els problemes en una àrea altament degradada per múltiples raons i, sobretot, per la inexistència d'un pla d'usos i ordenació d'accessos en primera línia a través dels carrers existents».

S'ha de recordar que un any i busques, quan s'anuncià de manera inicial aquest pla, es creà una plataforma de veïns en contra. A la fi, després de nombroses reunions entre l'Ajuntament de ses Salines, els veïns afectats i el Ministeri es va poder arribar a una situació de consens.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris